Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 – „Walking Vegetables”

TESZT – A Plants vs. Zombies megjelenésével egy új gyöngyszemet kaptak a casual játékosok arra, hogy időről időre elüssék az időt a telefonjukkal. Aztán a Garden Warfare alcímmel megjelent rész már egy kicsit nehézkesebb vizekre evezett, viszont a masszív multiplayeres TPS csatározások talaján is képes volt aratni a cím. Most pedig kézhez kaptuk a folytatást, újfent TPS nézetből rohangálhatunk, és gyepálhatjuk elleneink a remekül összeeszkábált pályákon.

 

A Garden Warfare 2 kibővíti azokat a lehetőségeket, amit a sikeres előd nyújtott a játékosoknak. Több pálya, több karakter és több játékmód várja a rajongókat. Az alapkoncepció nem változott. Sétáló „Rambo” módra kapcsolt növények csapatával kell felvegyük a harcot a már félig lebomlott zombikkal.

Ugyan egy idő után megszokja az ember azt, hogy milliónyi színt kell az agyának felfognia mikor játszik, viszont eleinte rettenetesen frusztrálónak bizonyult számomra.

Kétélű látványvilág

A grafikáról egyszersmind tudok jót és rosszat is mondani. A Star Wars Battlefront és a Battlefield 4-et is futtató Frostbite 3-as motor ezúttal sem hagy helyet a csalódottságnak. A remekül megrajzolt, meseszerű modellek, a környezet és a különböző tereptárgyak kellemesen festenek, amíg a speciális effektusok sem hagynak kívánni valót maguk után. Viszont…

Ugyan egy idő után megszokja az ember azt, hogy milliónyi színt kell az agyának felfognia mikor játszik, viszont eleinte rettenetesen frusztrálónak bizonyult számomra. A Garden Warfare 2 rengeteg színben pompázik egyszerre, ami hamar elveszi a figyelmet a játék lényegéről: a harcról. Eleinte nehezen találtam meg, hogy honnan is támadnak mert a speciális effektek mind magukra vonták a figyelmemet.

Külön pozitívumként érdemes megjegyezni, hogy attól függetlenül, hogy egy masszív online lövölde képében tértek ismételten vissza a gazok és az élőholtak, attól még a fejlesztőknek ügyesen sikerült megoldaniuk, a 60 fps-t. Ez sajnos a mai napig képes gondot jelenteni sokaknak, viszont a Garden Warfare 2 tökéletesen hozza az elvárásokat.

Ugyan egy idő után megszokja az ember azt, hogy milliónyi színt kell az agyának felfognia mikor játszik, viszont eleinte rettenetesen frusztrálónak bizonyult számomra.

Pusztító Borsó és társai

A játékban bázisunkként Suborbia főtere szolgál. A két részre szakadt park egyik részén a növények, a másikon pedig a zombik vertek tábort. A főhadiszálláson fejleszthetjük karaktereinket, statisztikákat böngészhetünk, variálhatjuk a nehézségi szintet és indíthatunk játékot. Lehetőségünk van osztott képernyős multiplayer-re, és online, akár 24 játékos összecsapásokra is. Az együttműködő játékmódokban a hullámokban ránk törő ellenséggel kell leszámolnunk.

Kaptunk egy egyedül játszható módot is Flag of Power néven, amiben a főtérre (általunk) kihelyezett zászlót kell megvédenünk a ránk törő ellenséges erőktől. Az ellenfelek száma hullámról-hullámra növekszik, de nincs okunk aggódni, mi is folyamatosan kapjuk a csapattársakat.

Az előző Garden Warfare felvonásból is kaptunk játékmódokat, mint a Gnome Bomb, Vanquish Confirmed, Suporbination és a Team Vanquish, de az újításról sem feledkeztek meg a készítők. A Herbal Assault játékmódban megfordul a kocka, és növényeink felhagynak a defenzív hozzáállással. A játékmódban a zombik kényszerülnek a védekezésre. A Turf Takeover keretein belül pedig a már jól ismert Gardens & Graveyards elemeit (zombi támad gazra) keverték az említett Herbal Assaultal. A módban felváltva fognak támadni az oszló tetemek és a Greenpeace által megtámogatott hiperpigmentált növények.

Ugyan egy idő után megszokja az ember azt, hogy milliónyi színt kell az agyának felfognia mikor játszik, viszont eleinte rettenetesen frusztrálónak bizonyult számomra.

Bukszusmetszés

A karaktereinket testreszabhatjuk. Kiegészítőket pakolászhatunk rájuk, öltözéket változtathatunk, tetoválással gazdagíthatjuk küllemüket, de még fejleszthetjük is őket. A régi csapatok mellé új arcok is csatlakoztak, a növények oldaláról a kukorica, a rózsa és a narancs tette tiszteletét, a zombik térfelét pedig a Super Brainz, Imp és Captain Deadbeard gazdagítja.

Az új játékmódok szórakoztatók, a Garden Warfare továbbra is egy vicces, kiváló játékmenettel megáldott produkció, ami sok nagy címnek az orra alá képes dörgölni a minőségi fémjelzését. Viszont… Az én véleményem az, hogy az eredeti Plants vs. Zombies széria után hatalmasat ütött a rengeteg újdonságával és megújult játékmenetével a stratégiai tower defense játékmenetet elhagyó és TPS tower defense-é avanzsáló Garden Warfare, viszont a folytatásban már sokkalta kevesebb újdonság lelhető fel, mint az előzőben. Persze nem lehetett elvárni újabb forradalmi ötleteket, de az új karakterek, pályák, és bizonyos esetekben az új módozatok is belefértek volna egy nagyobb DLC-be, nem kellett volna egy teljesen új játékot felépíteni.

-Kese-

Pro:

+ Remek játékmenet
+ Mutatós grafika
+ Fejleszthető karakterek

Kontra:

– Átdolgozott játékmódok
– Kevés újítás
– olyan, mint egy nagyobb DLC


Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: PopCap Games

Stílus: Akció, TPS

Megjelenés: 2016. február 23.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Játékélmény - 7.2
Grafika - 8.7
Történet - 6.3
Zene/Audio - 7.4
Hangulat - 7.1

7.3

Remek grafika, humoros csatározások, jól kidolgozott, fejleszthető karakterek. Ezek jellemzik a Garden Warfare folytatását, ami ezúttal kicsit vérszegényebb lett, mint az előző rész. Mindent hoz, amit a nagy előd, viszont az új karaktereken, pályákon és egy-két játékmódon kívül (amik inkább mixelt, vagy átdolgozott módok), nem újít annyit, mint amennyit szerettünk volna látni.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu