Februári eladások: nem igazán „papírforma” eredmények

Az NPD menetrendszerűen beközölte az egyesült államokbeli eladási adatokat konzolok és játékok terén egyaránt. Bár az egyik listán az elvárt eredmény jött össze, a másik nyertese egy kicsit meglepő. Nézzük is az adatokat.

Nem meglepő módon a PlayStation 4 újfent megnyerte a küzdelmet az Xbox One ellen. Játékokban is a PS4-re vettek a játékosok a legtöbbet. A 2015 februári eladásokhoz képest 23%-ot zuhant az idei február, főképp a handheld eladások miatt, hiszen az 58%-ot esett. A prev-gen konzolok 77, a kurrens-gen pedig 6 százalékpontot zuhant az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A játékok tekintetében ez lett a top 10:

1. Far Cry Primal (PS4, Xbox One)
2. Call of Duty: Black Ops III (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
3. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC)
4. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 (PS4, Xbox One)
5. NBA 2K16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
6. Lego Marvel Avengers (PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PS3, 3DS, PlayStation Vita)
7. Street Fighter V (PS4)
8. Minecraft (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3)
9. Fire Emblem Fates: Birthright (3DS)
10. Fallout 4 (PS4, Xbox One, PC)

Bizony, a Far Cry Primal letaszította a Call of Duty: Black Ops III-at a trónról! Meglepő, hogy a GTA V még mindig magas példányszámban megy el. A Street Fighter V csak a 7. helyre volt elég, a Naruto SUNS4 ehhez képest messze jobbat mutatott fel a 4. hellyel. A Nintendo is örülhet, hiszen a Fire Emblem új része a kilencedik helyre volt elegendő.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu