Félmillióan bújtak Henry bőrébe

Indie besorolása ellenére aratott nagy sikert a Campo Santo játéka, a Firewatch – amely PlayStation 4-re, Mac-re és PC-re jelent meg már több, mint egy hónapja – korrekt eladásokat mutathat fel. A részleteket a játék kiadója, a Panic közölte.

Örömmel konstatálták, hogy fél millió kópia került eladásra, s mivel 20 dolláros (~6000 forintos) árcímkével dobták ki a Firewatchot, így ki is lehet számolni, hogy 10 millió dolláros (~3 milliárd forintos) forgalmat sikerült generálnia egy hónap alatt. Sőt, a kiadó befektetése is megtérült mindössze EGY (!) nap alatt!

A Firewatch büszkén könyvelheti el azt is, hogy februárban a PlayStation Network toplistájának élén végzett, maga mögé utasítva többek között a Far Cry Primalt és a Street Fighter V-öt is, amelyek bőven nagyobb büdzsével rendelkeztek, mint a Campo Santo csapata.

A Firewatchról már mi is megemlékeztünk tesztünkben – szerencsére azóta a PlayStation 4-es verzió kezdeti framerate hibáit elkezdték kijavítgatni, amin főleg a patch segített sokat.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu