Kínában az Xbox Live igencsak… kínos…

Van, ahol nem kell fizetni az Xbox Live szolgáltatásáért. Nem viccelünk, tényleg van ilyen hely – Kínáról van szó, ahová a közelmúltban lehetősége volt mind a Sony-nak, mind a Microsoftnak belépnie a konzoltilalom 14 évnyi érvénye után.

Eddig a Microsoft úgy tervezte, hogy csak ideiglenes lenne csak az ingyenes próbaidőszak, ezzel is arra ösztökélve a kínai Xbox-tulajokat, hogy fizessenek elő. Na ja, csak még mindig ingyenes a szolgáltatás, holott a MS a múlt hétre tervezte lezárni ezt a lehetőséget. Így viszont a már előfizetéssel rendelkezőknél sikerült a „zöldeknek” kihúzni a gyufát.

Kínában a kormány cenzorainak kell egy kis idő, mire hivatalosan is beengedik az országba a játékokat és ez alól az Xboxos címek sem kivételek. Még egy probléma van – a kínaiak le vannak zárva a nemzetközi hálózatról! Bizony, országon belüli marad az Xbox Live, holott az eredeti tervek szerint a fizetős szolgáltatás mellett az integráció is bekövetkezett volna.

A Microsoftnak más tervei is vannak – például a használt játékok „visszaadása”. Jelenleg egy felmérést futtatnak, amelyben azt kérdezik, hogy megunt digitális játékainkat eladnánk-e az eredeti ár tíz százalékáért, amelyet az Xbox (később pedig Windows, ugye) Store-ban költhetnénk el. Az ott nem elírás volt, 10% – tehát egy ~18 ezres játékért kapnánk ~1800 forintot.

Ezek után csodálkozunk, hogy a lemezes játékokban nagyobb üzlet van? Használtan több pénzt kapunk egy fizikai hordozón elérhető játékért…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu