A Valve-ot megbüntették Ausztráliában!

Ausztrália érdekes hely: nem elég, hogy arrafelé drágábbak a játékok, nem elég, hogy cenzúráznak, de még a Valve-ot is sikerült megbüntetniük az ottani törvények miatt! A Steammel kapcsolatban merült fel egy szabálysértés.

Az ausztrál törvényeket ott hágta át az amúgy töretlenül népszerű Steam, hogy nem volt pénzvisszatérítési rendszere. Volt, ugyanis 2014-ben, amikor az eljárás megindult Gabe Newellék ellen, még nem volt a Steamen az, hogy két óra játékig visszadobhatjuk a frissen megvett játékot, hogy aztán a pénzünket visszakapjuk.

Az ausztrál bíróság amiatt is rálépett a Valve sejhajára, mert nincsenek fizikailag jelen a szigetországban. Ők azzal védekeznek, hogy mindössze egy klienssel állnak az ausztrál PC-sek rendelkezésére. Nem volt telefonszámuk, postafiókjuk, visszatérítésre szánt emailcímük, illetve olyan reprezentánsuk, aki a visszatérítéssel foglalkoznak.

Április tizenötödikén lesz egy meghallgatás a büntetés enyhítése céljából, de még nem tudni, hogy mekkora összeget kell perkálni a Valve-nak, akiknek minden eséllyel az ausztrál verseny- és fogyasztóvédelmi bizottság költségeinek maximum 75%-át is meg kell téríteniük…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu