Új konzolok jöhetnek az AMD szerint!

Az AMD a konzolokban nagy szerepet játszik mind a processzorral, mind a grafikai chippel a PlayStation 4 és az Xbox One tekintetében egyaránt. (Sőt, a Wii U is AMD-re épített.) Hova tovább? Mikor jönnek az új konzolok? Jönnek-e egyáltalán? Az AMD már tett rá utaló jeleket…

A GameSpot beszámolója alapján az AMD vezérigazgatója, Lisa Su „három design elnyerésére” utalt a legutóbbi pénzügyi jelentésükben. Ezek az elkövetkező években úgy másfél milliárd dollárt (~413,5 millárd forint) hozhat az AMD konyhájára. Több évről van szó, ugyanis nem mindegyik jelenhet meg a 2016-os év során. A Nintendo NX-ről már tudjuk, hogy készül, a Sony PS4K-ja elég gyakran van pletykálva, de az Xbox is esélyes, hogy már egy új változatban készül a redmondiaknál. Ahogy Su írta, „Az új designok elnyerése mellett a jelenlegi konzolbizniszünk is működik. Ha ezek összességét tekintjük, a terveink szerint az új üzlet az év második felében lendülhet be.” Az új üzlet az év második felében részlet a fontos. Ez már komolyabb utalás magától az AMD-től az új konzolokra! A kérdésekre Su nem adott konkrét választ, sejthető is, hogy miért.

Ha ez mind igaz lehet, akkor az AMD Polaris technológiájára lecsaphatnak a konzolgyártók a kéésőbbiekben…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu