Digital Foundry megerősítette és részletesen beszámol az új PS4-ről! [VIDEO]

A Digital Foundry (és ezen keresztül az Eurogamer) nem tekinthető megbízhatatlan forrásnak. Mivel elég sok részletet közöltek az új PlayStation 4-ről (PS4K, PS4 NEO), bár még mindig nem tekinthetőek ezek hivatalosan megerősítettnek, nézzük akkor a részleteket… jöjjön akkor egy kis (?) összefoglaló.

A DualShock 4 megmarad. Ezen a Sony nem kíván változtatni. A felbontáson viszont annál inkább: a 1080p lesz a kötelező minimum (!) felbontás a PS4 NEO-n, de lehetséges lesz leskálázni magasabb felbontásról (ami felé a Sony tolja a fejlesztőket) a játékokat. A kiegészítők után az online szegregáció sem megengedett: tilos NEO-only szervereket létrehozni, a játékmenetben viszont lehetnek eltérések, hiszen a sima PS4 pl. 30 FPS-t, míg a NEO 60-at produkálhat. Az elmentések viszont cross-platform megoldásúak lennének, tehát ha NEO-n játszunk valamivel, egy sima PS4-en is folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk – az elmentés-átjárás a fejlesztőktől függ, hogy bevetik-e. A régi játékok NEO patchet kaphatnának, de az újak nem kaphatnak utólag ilyen patchet.

A PS4 NEO-n 1080p felbontásban streamelhetünk és rögzíthetünk, viszont dönteni kell, hogy melyik legyen az elsődleges konzolunk, ha a sima mellé újat szerezünk (hiába használhatnánk ugyanazt a PSN ID-t) – nem jelentkezhetünk be ugyanazzal az azonosítóval egynél több konzolra egyszerre. Az adatok eltárolása és helyreállítása ugyanúgy mehet mind a két konzolon, szóval gond nélkül visszaállíthatjuk a dolgainkat. Az avatarok és témák mindkét rendszeren ugyanúgy működnének, a trófeák és azok megszerzése között tilos az eltérés, viszont a Store-on kötelező lenne feltüntetni, ha az adott játéknak van NEO-exkluzív lehetőségei (pl. 1440p felbontás), illetve nincsen a PlayGo gyorsindítási rendszerben megkülönböztetés, egyenlő eséllyel indul a két konzol.

Nem lesznek PS4 vagy NEO-exkluzív játékok. A fejlesztőknek a Sony megtiltotta, hogy kizárjon adott közösségeket a játékokból, illetve kizárólag NEO-s játékmenetbeli extrákat sem rakhatnak be. Extra költségek nélkül kellene PS4-es és NEO-s funkciókat biztosítani a játékosoknak, ha egy eltérő konzolon játszanának a lemezes/Store-os játékkal (tehát ha megvalósul a GoW IV, aminek lenne NEO-s funkciói, ingyen kötelező lenne a sima PS4-en is futnia). A DLC-k és az extra tartalmak cross-platformként jönnének, a javítások – ha pl. egy NEO-s bug jönne elő – pedig szükségesek lennének, egyszerűen tilos itt is megkülönböztetni a két platformot. A NEO-n viszont jobban működhetnek az extrák. Ha pl. két fős osztott képernyős játékmenet van egy sima PS4-en, a NEO négy fős splitscreent adhat.

Nagyjából ennyi lenne a Digital Foundry gyorstalpalója. Papíron jól hangzik, milyen lesz ez gyakorlatban? Majd meglátjuk…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu