Megbukott az érdekes, idősíkokkal játszó magyar thriller

MOZI HÍREK – A magyar thriller olyan ritka, mint a fehér holló, a nemrég mozikba került a Hurok című film egyike a ritka kivételeknek, így méltán reménykedhettünk, hogy a műfaj végre Magyarországon is erőre kap.

Sajnos, az első hétvégi gyenge nézőszám után második hétvége még inkább lehangoló lett, pedig ilyen filmek esetén az egymás közötti, szájhagyomány útján terjedő kommunikáció segíteni szokott.  A számokból viszont nem lehet ilyen tendenciát kiolvasni, a film alig másfél hét után már ki is került a nézettségi top tízből.

Madarász István bemutatkozó nagyjátékfilmjére mindössze 3 239-en voltak kíváncsiak ültek be a második hétvégéjén, ez pedig kemény 31 százalékos visszaesés az első hétvégéhez képest.

A lepukkant Budapesten játszódó cselekménye szerint Ádám (Száraz Dénes) pitiáner drogdílerként egy utolsó megbízatással ki akar szállni, ám szerelme, Anna (Martinovics Dorina) viszont meglepi azzal, hogy babát vár. Ádám enyhén szólva nem fogadja kitörő örömmel a hírt, szakít barátnőjével, és megbízóját (Anger Zsolt) átverve egyedül indul útnak. Az események gyorsan negatív fordulatot vesznek, s hősünk közben fura jelekre lesz figyelmes, melyben szerepet játszik egy VHS-kazetta, egy elhagyott cipő, egy kocsimosó – és persze a szállítmány, ami hol eltűnik, hol előkerül.

A Hurok egyébként a második magyar thriller, amely a közelmúltban készült: a tavaly szeptemberi Víkend még annak ellenére sem volt képes felrázni a műfaj iránti apátiát, hogy abban Gryllus Dorka néhány forró szexjelenetet is bevállalt benne. A Hurokban nincs ilyen, de a film noir/thriller műfaj rajongóira számíthattak volna a film készítői – sajnos mindhiába.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu