UPDATE – A Vivendi tovább növelte tulajdonrészét a Ubisoftban

UPDATE:

Az E3-as Ubisoft előadáson megszólalt Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója, aki a kreatív szabadságról is beszélt a műsor végén. Egyfajta arculcsapásként is érhette őt is az, hogy az E3 után a párizsi székhelyű Vivendi tovább növelte a részvényeinek számát a Ubiban: most már 20,1%-os tulajdonrész a Vivendié.

Guillemot talán egyfata burkolt SOS-kiáltásnak szánta a beszédét az E3-ban? Korábban már írtunk arról, hogy az erőszakos hatalomátvételtől tart a Ubi-főnök…

 

EREDETI:

A Ubisoft már jó ideje tart egy erőszakos hatalomátvételtől. Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a legrosszabbra is felkészült már, ha Vincent Bolloré bevonul a Vivendi nevében, mert egyre nagyobb mértékben birtokolják már a Gameloftot és a Ubisoftot egyaránt.

Jogos Guillemot félelme, ugyanis a Ubisoftban már 17.7%-os részesedése van a Vivendinek, sőt, Bolloré már az igazgatóság tagja is szeretne lenni, miközben ő azt mondja, hogy nem akarják átvenni az uralmat a Ubi fölött. Ez a kijelentés inkább ellentmond, mintsem hogy el lehessen ezt hinni. Elvégre 2007-ben pont a Vivendi terve volt az Activision Blizzard létrehozása, amelyben hat évig voltak jelen.

Továbbra sem tűnik kizártnak az, hogy akár egy éven belül már többségi tulajdonban lesz a Vivendi a Gameloft és a Ubisoft párosában egyaránt, ami nem biztos, hogy hosszabb távon jó megoldás lenne. Majd meglátjuk…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu