Az Erő a Respawnnal van!

Tavaly a Star Wars Battlefront a DICE-tól érkezett közénk, idén egy PSVR-exkluzív élményre számíthatunk, illetve már hallottunk olyat is, hogy a Republic Commandonak készülhet a folytatása is. Húzhatunk még egy vonalat a falra, ugyanis tegnap – nahát, pont május negyedikén, milyen jó időzítés – egy újabb projekt került bejelentésre.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a Visceral, DICE, Capital Games, BioWare, Motive és még ki tudja hány stúdió mellé egy újabb csatlakozott, hogy egy Star Wars játékon dolgozzon. Ez bizony a Respawn, akik a Titanfallal robbantak be Xboxon és PC-n (a folytatás már PS4-re is jön), most pedig egy külsős nézetű Star Wars címet is már hegesztenek a meches cuccuk mellett.

Van ám egy komoly csavar a történetben: a játék vezető designere egy bizonyos Stig Asmussen. Ő korábban a Sony Santa Monica alkalmazottja volt, ráadásul a God of War III rendezőjeként dolgozott itt – az érdekesség az, hogy a Sony nem is szánt egy mondatot sem arra, hogy Asmussennek miért tették ki a szűrét. Cserébe valószínűleg Asmussen pár titkot megoszthat a Respawnnal…

No, akkor az EA bejelentéséből látszik, hogy a Disney-től bezsákolt Csillagok Háborúja licenszet alaposan ki fogják aknázni, ha ennyi stúdió dolgozik új játékokon. Talán az E3 környékén már többet tudhatunk a Respawn Entertainment játékáról.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu