Michael Fassbender prostituáltakat ölő osztrák sorozatgyilkost alakít

MOZI HÍREK – Michael Fassbender eddigi talán leghátborzongatóbb szerepe: Jack Unterwegert fogja alakítani, egy mellbevágó élettörténetű osztrák sorozatgyilkost.

A film címe: Entering Hades és magának a gyilkos életrajza alapján készült – írta a Variety. A megdöbbentő történet egyébként arra bizonyíték, hogy a valóság gyakran felülmúlja a kitalált történeteket is! A már korábban is gyilkosságért börtönben ült, irodalmi teljesítménye miatt támogatott Unterweger úgy tudósított újságíróként emberölési esetekről az osztrák médiában, hogy azok közül többet ő maga követett el.

Jack Unterweger sátáni, nárcisztikus személyiségzavarral diagnosztizált szélhámos volt, akinek mélységesen sötét lelkét, kifacsart világlátását valószínűleg hitelesen tudja majd visszaadni Fassbender, aki már több iszonyodtató szerep tökéletese eljátszásával is bizonyította tehetségét. Gyötrődő lelkű, szexmániás férfit játszott A szégyentelen-ben, a 12 év rabszolgaság-ban pedig egy szadista ültetvényest formált meg.

És hogy miről szólt Unterweger története? Az osztrák férfi 24 éves korában, először 1974-ben a saját melltartójával fojtott meg egy tizennyolc éves német nőt, tettéért életfogytiglanra ítélték. Unterweger büntetése letöltése alatt verseket, novellákat, színdarabokat alkotott, önéletrajzi regényéből film készült 1988-ban, művei miatt híres lett az osztrák irodalmi körökben, többek között a később Nobel-díjat kapott Günter Grass és a később szintén ugyanezzel a díjjal jutalmazott Elfriede Jelinek is szorgalmazta, hogy minél gyorsabban kiszabaduljon.

Még elképesztőbb, hogy 1990-es szabadulása után az iskolákban (!) tanították saját önéletrajzi könyvét, sőt, még a rádióban is előadták gyerekmeséit, őt magát pedig a sikeres rehabilitáció példájaként tartották számon. Később Jack Unterweger az osztrák állami tévé riportereként helyezkedett el, és többek között a saját gyilkosságairól is tudósított. A szabadulása utáni első évben hét prostituáltat gyilkolt meg. Később az újságírói munka Los Angelesbe szólította, ahol három amerikai nő meggyilkolásával gyanúsították meg.

A rendőrség egész Európán és Kanadán át üldözte, végül Miami-ben kapták el 1992-ben. Két évvel később a bíróság tényleges életfogytig tartó büntetést szabott ki rá, Unterweger azonban az ítélet kihirdetésének éjszakáján felakasztotta magát a cellájában. A film John Leake Entering Hades: The Double Life of a Serial Killer című könyvén alapul, jelenleg a Birdman Oscar-díjat nyert társforgatókönyvírója, Alexander Dinelaris munkálkodik az adaptáción.

Unterweger életéről tavaly is készült egy osztrák film Jack címmel, 2008-ban pedig John Malkovich dolgozta fel a történetét egy monodrámában.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu