Warcraft: A kezdetek – Orkok emberek ellen (Harmadik rész)

FILMELŐZETES – A Warcraft film egyik, fizikailag is legizgalmasabb színészi feladatát Garona szerepe jelentette. A félig ember, félig ork hősnőt Paula Patton játssza. „Ez a karakter világít rá leginkább arra, hogy nem minden ork rossz és nem minden ember jó – magyarázza a színésznő. – Garona ékes példája annak, hogy létezhet átmenet, és ettől olyan érdekes ez a szerep.

Garona félelmetes harcos, ami még izgalmasabbá teszi a feladatot egy nő számára. Ugyanakkor sebezhető és nőies is, és rengeteg új dolgot tapasztal, ami miatt sokat változik a történet során.”

ps4pro-warcraft-1-9 (1)

Ork színészt nehéz lett volna találni

Mivel viszonylag nehéz két és fél méteres színészeket szerződtetni, az orkokat számítógépes trükkök segítségével növesztették óriássá. Toby Kebbell (Durotan) számára ez nem volt újdonság, mert A majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) egyik főszereplőjeként már megismerkedett a digitális eljárás megkívánta módszerekkel. A többi orkot játszó színésznek azonban még szoknia kellett a helyzetet. Bőrre simuló szürke szkafandert viseltek, amelyen szenzorok voltak, arcukra vonalakat húztak a digitális maszk későbbi elkészítése érdekében, és meg kellett tanulniuk, hogyan mozognak ezek a masszív és erős lények.

Terry Notary koreográfus feladata volt, hogy betanítsa a színészeknek az orkok és más lények viselkedését. Az egykori tornász, aki a Cirque du Soleil artistája is volt, gondosan megtervezte a különféle kreatúrák mozgását, gesztusait és egyéni stílusát, aztán megtanította a színészeknek, hogy a testbeszéd révén miként építsék fel a karakterüket.

ps4pro-warcraft-1-12

Doomhammer? Need!

Durotan jobbkezét, Orgrimet Rob Kazinsky alakítja, és az a megtiszteltetés jutott neki, hogy a játék legismertebb fegyverét, a Doomhammer nevű harci kalapácsot forgathatja. Kazinsky maga is elszánt rajongó, a forgatás kezdetekor már összesen 463 napot töltött a Warcraft virtuális világában.

„Már a forgatókönyvön is jól látszott, hogy sikerült eltalálni az egyensúlyt: a rajongók meg a laikusok is meg fogják találni, amit szeretni tudnak ebben a filmben – magyarázza a színész. – Nem okozott gondot számomra, hogy Orgrim bőrébe bújjak, hiszen a játékban is szerepet játszom. Olyan érzés volt, mintha hazaértem volna.”

A kínai szupersztárt, Daniel Wut a felesége beszélte rá, hogy menjen el a film szereplőválogatására, ugyanis nagy Warcraft-rajongó. Bár Wu számos hongkongi akciófilmben szerepelt és jobbára kaszkadőr nélkül dolgozik, Gul’dan szerepe az eddigi legnagyobb fizikai kihívást jelentette számára. „A forgatókönyvből az derült ki, hogy Gul’dan a legöregebb ork, én meg viszonylag fiatal vagyok – meséli a színész. – Mondtam Duncannek, hogy talán jobb lenne idősebb színészt választani, mire ő: ez fizikailag nagyon megterhelő szerep, egy idősebb színész valószínűleg nem bírná a strapát.”

„Aztán a kiképzőtáborban világos lett, mire célzott – nevet Wu. – A karakterem gyakorlatilag minden jelenetében az ellenséget gyepálja, úgyhogy a kiképzés első két hete elég fájdalmas volt. Az összes nadrágomat kinőttem, olyan izmos lett a combom meg a fenekem.”

ps4pro-warcraft-1-5

Elképzelni az elképzelhetetlent: a film trükkjei

A Warcraft: Kezdetek szintet lép a filmes trükkök terén: a lehető legmodernebb digitális technológiát alkalmazza a fantázia szülte világ életre keltése érdekében. A trükkökért a kétszeres Oscar-díjas Bill Westenhofer volt felelős (Az arany iránytű, Pi élete).

Westenhofer szintén nagy Warcraft-rajongó, ezért különösen szórakoztató volt számára első beszélgetése a rendezővel és Fenegan producerrel. „Az volt az első kérdésük, hogy mennyire ismerem a Warcraft világát – meséli a szakember. – Erre elkezdtem röhögni, mert akkor jöttem rá, hogy életemben először hasznot fog hajtani a videójáték-függőségem!”

Westenhofer rádásul elit szintre jutott a játékban, tehát nem csupán strükkspecialistaként, hanem szakmai tanácsadóként is részt vehetett a film elkészítésében.

ps4pro-warcraft-1-4

A film szereplői

TRAVIS FIMMEL (Anduin Lothar) jelenleg Ragnart alakítja a History Channel Vikingek című sorozatában.

Fontosabb filmjei: Maggie’s Plan, Számkivetettek (The Baytown Outlaws), Angyalok ajándéka (Pure Country 2: The Gift), Hullámok ördöge (Surfer, Dude).

PAULA PATTON (Garona) nagy áttörését Tony Scott filmje, a Déjá vu jelentette. További két nagy sikerű filmje az Oscar®-díjas Precious – A boldogság ára és a Mission: Impossible – Fantom protokoll.

BEN FOSTER (Medivh) hatalmas sikert aratott A túlélő (Lone Survivor) egyik főszereplőjeként.

Fontosabb filmjei: A harcmező hírnökei (The Messengers), Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma), Csempészek (Contraband), Mestergyilkos (The Mechanic), Pandorum, Alpha Dog.

DOMINIC COOPER (Llane Wrynn) Nagy-Britanniából érkezett Hollywoodba, és az egyik legizgalmasabb fiatal színészegyéniségnek tartják. Hatalmas sikert aratott Lee Tamahori filmjében, Az ördög dublőrében (The Devil’s Double), amelyben Szaddám Huszein szadista gyilkos fiát, Udájt és annak dublőrét alakította.

Fontosabb filmjei: Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold), Amerika kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger), Abraham Lincoln, a vámpírvadász (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), Egy hét Marilynnel (My Week with Marilyn), Tamara Drewe, Egy lányról (An Education), Mamma Mia!.

A film rendezője

DUNCAN JONES (rendező / forgatókönyvíró) első nagyjátékfilmes rendezésével (Hold /Moon/) számos egyéb rangos elismerés mellett elnyerte a brit filmakadémia díját (BAFTA).

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu