Cannes 2016: Posztumusz kapta meg a Palm Dog-díjat Jim Jarmusch filmjének kutyaszereplője

MOZI HÍREK – A 69. cannes-i filmfesztiválon, a Jim Jarmusch rendezésében készült Paterson című filmalkotás kutyaszereplője, a Marvint alakító Nellie posztumusz díjat kapott pénteken. Konkrétan a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjról van szó, amely a négylábúaknak kijáró Kutya Pálma-díjat.

Nellie szerepe igen fontos volt, lévén ő volt a film harmadik főszereplője. Sajnos Nellie néhány hónappal ezelőtt elpusztult, így kifejező mimikájáért már csak posztumusz kaphatta meg a díjat az angolszász kritikusoktól.

A Cannes-ban rendszeresen megforduló, az alternatív filmek rajongóinak körében jól ismert 63 éves amerikai filmrendező Paterson című alkotása egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk egyszerű hétköznapjait ódaszerűen dolgozza fel.

„A kutya nagyon tehetségesen rögtönözött. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét” – állította Jim Jarmusch a film bemutatója előtti sajtótájékoztatón Cannes-ban.

Mivel Nellie már elment, így egy rá hasonlító kutya helyettesítette őt a fotózáson.

A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma (Palme d’Or) előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy angolszász filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként.

A cannes-i fesztivál díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu