Nicolas Cage szerint a hollywoodi rendszer tehet róla, hogy új filmje nem kap forgalmazót

A „kissé” már megkopott renoméjú filmsztár Paul Schraderrel közös filmjét, a Dog Eat Dogot reklámozta Cannes-ban, amikor újságíróknak arról beszélt: kétségbeejtő helyzetben van a filmszakma, mindent a pénzemberek irányítank.

Annak ellenére, hogy a Dog Eat Dog című sötét hangulatú krimi jó visszhangot kapott a fesztiválon, úgy néz ki, hogy egyelőre nincs olyan forgalmazó, amelyik lecsapott volna rá. A főszereplő, Nicolas Cage szerint a hollywoodi rendszer tehet. Egyszerűen a producerek nem bírnak közös hangot találni olyan alkotókkal, mint Schrader, aki a végső vágás jogával teljesen maga alakítja a filmjét.

Nicolas Cage szerint ma már megszokott, hogy a filmbe pénzt befektetők állandóan beleszólnak a kreatív folyamatokba is, pedig ahhoz nyilván nem értenek. Már a forgatás során is be-beszúrnak egy-egy plusz akciójelenetet, beleerőszakolnak egy giccses szerelmi szálat, vagy beletesznek pár erőltetett viccet, amely teljesen felborítja a filmeket. Cage éppen ezért úgy döntött, hogy a jövőben sokkal jobban megválogatja majd, hogy kikkel forgat. Erre egyébként szüksége is lesz, lévén karrierje eléggé merülőpályára került az utóbbi években.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu