A Vivendi benyelte a Gameloftot!

A Guillemot fivérek által vezetett UbisoftGameloft páros lassan kikerül a kezeik közül.

Az utóbbi közel háromnegyed évben lassan elkezdte a Vincent Bolloré által vezetett Vivendi bevásárolni magát a Ubisoftba és a Gameloftba. Utóbbiban most már többségi tulajdonos, de még nem tudni, hogy mekkora százalékra tettek szert azok, akik korábban az Activision Blizzard létrehozásában is résztvettek.

Ez után szinte kizárt dolog, hogy a Ubisoftra ne csapjon le a Vivendi, ami megváltoztathatja a francia cég jövőjét. Hogy miként alakul a cég sorsa, már kiszámítható – nem lenne meglepő, ha 2017-re a Guillemotok ki lennének rakva az utcára, miután felvásárolták a céget tőlük, ugyanis a Gameloftos pénz még öt százalék részesedésre sem elég a Ubiban számukra.

Még nem látjuk, miben változhat meg a Ubisoft mentalitása a Vivendi-hatalomátvételtől tartva, de talán ez egy józanító pofon lehet a cégnek, hogy egy fokkal eredetibb címekkel adjanak ki.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu