Dwayne Johnson lesz Doc Savage is!

MOZI HÍREK – Van egy ilyen mondás: hogy „minden volt már, csak akasztott ember nem”, nos, Dwayne Johnson komolyan most már az égadta világon mindenkit eljátszott és eljátszik a jövőben, és ha remake készül az Akasszátok őket magasra!, vagy A Jó a Rossz és a Csúf című westernekből, akkor biztosak lehettek benne, hogy Dwayne Johnson az azokban szereplő akasztott karakterek szerepeit is megszerzi.

Viccet félretéve: Dwayne Johnson ismét az Instagramján keresztül tudatta a jó néppel, hogy „a világ első szuperhősét” alakítja majd a Doc Savage című filmben.

A Doc Savagefilmet Shane Black rendezi és ő írja forgatókönyvét is. Shane Black forgatókönyvíróként a Halálos fegyver-filmekkel és Az utolsó cserkész-szel tette le a névjegyét, rendezőként pedig a Russell Crowe és Ryan Gosling főszereplésével készült, nemrég bemutatott Rendes fickókat. A szuperhősfilm sem ismeretlen műfaj számára, a Vasember 3 egész jó darabja lett a sorozatnak.

Bár Doc Savage-nak nincs semmilyen tényleges szuperereje, de születésétől fogva úgy nevelte és képezte ki az apja és egy csapat tudós, hogy fizikailag és intellektuálisan is tökéletes emberré váljon. Érdekes kijelentés ez Johnsontól, de ő mindenesetre azért nevezte Doc Savage-et a világ első szuperhősének, lévén Doc Savage történeteit 1933-ben kezdték el kiadni ponyvaregényekben, és ezzel Fantomot és Supermant is megelőzték. Ráadásul Supermant Doc Savage-ról is mintázták.

És hogy 2016-ban miért kell nekünk ez a kigyúrt, bronzszínű szuperhős, aki félig Indiana Jones félig Superman? (Aki Johnson szerint fél mérföldről is felismeri egy nő parfümjét?) Minek mégy egy szuperhős? Johnson így válaszolt erre a kérdésre:

„És most elárulom a legfőbb okát annak, hogy miért örülök annak, hogy én lehetek Doc Savage: ő egy hihetetlenül vicces csodabogár!

„Magabiztosan és nagy ártatlansággal teszi a dolgát” – folytatta Savage jellemzését az Instagramján, „de a neveltetése miatt nem éppen járatos a társasági életben. Így aztán minden egyes interakciója közvetlen és furcsa lesz másokkal, helyenként pedig kényelmetlen és meglepően vicces.” A bejelentéshez egy fotó is járt, amin Dwayne Johnson házában a kanapén terpeszkednek a film alkotói.

It’s OFFICIAL: For all comic book fans you already know the world’s first superhero (pre-dating Superman) is the „Man of Bronze” himself Clark „Doc” Savage. Want to thank my bud director/writer Shane Black and his writing team Anthony Bagarozzi and Chuck Mondry for flying in from LA and sitting with me and our @sevenbucksprod’s producer @hhgarcia41 on this Memorial Day weekend to chop up creative and break story on this very cool project. Comic book fans around the world know that the cool thing about „Doc” Savage is that he’s the inspiration for Superman. First name Clark, called „Man of Bronze”, retreats to his „Fortress of Solitude” in the Arctic etc etc. Doc was physically and mentally trained from birth by his father and a team of scientists to become the perfect human specimen with a genius level intellect. His heightened senses are beyond comprehension. He can even identify a women’s perfume from half a mile away. He is literally the master of everything. But here’s the #1 reason I’m excited to become Doc Savage.. HE’S A F*CKING HILARIOUS WEIRDO! Confidently, yet innocently he has zero social graces whatsoever due to his upbringing so every interaction he has with someone is direct, odd, often uncomfortable and amazingly hilarious. After speaking for hours w/ Shane Black I can see why the creator of Superman took only the best parts of Doc Savage and leaving the „weirdo” part behind. But to us, it’s that „weirdo” part that makes Clark „Doc” Savage dope! Can’t wait to sink my teeth into this one of a kind character. #ItsOfficial #WorldsFirstSuperhero #GeniusIntellect #PhysicalSpecimen #FnLoveableWeirdo #ManOfBronze #DocSavage

A photo posted by therock (@therock) on


Doc Savage még csak évek múlva kerül a mozikba. Black egyelőre a legújabb Predator-film rendezésével van elfoglalva, Johnsont pedig a Központi hírszerzés-ben, a Halálos iramban 8-ban, a Baywatch-ban és a Jumanji remake-jében is láthatjuk előtte. Ja, igen: és még elnöknek is szeretné jelöltetni magát!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu