Újabb Monte Christo grófja adaptáció – ezúttal ez másmilyen lesz

MOZI HÍREK – Amikor Hollywood kifogy az eredeti ötletekből, vagy remake-et készítenek egy régi filmből, vagy egyszerűen ismét feldolgoznak egy régi, népszerű regényt. Van, amikor a klasszikusokhoz nyúlnak, mint például ebben az esetben is: A Monte Cristo grófja nem lehet ismeretlen azok számára, akik romantikus regényeket szerettek olvasni kamasz/fiatalkorukban.

A klasszikus, 1844-ben írt A Monte Cristo grófja ismét visszatér a mozikba – azonban lesz benne egy csavar. Nem, ezúttal nem nő alakítja Monte Cristo grófnőjét, hanem egész egyszerűen modern környezetben ágyazzak meg az eredeti történetet, tehát a 19. századi Franciaországnak agyőt mondhatunk.

Sokat nem tudni egyébként a filmről, azt a tényt leszámítva, hogy egy bűnöző világban játszódik majd. William Eubank rendezi és a forgatókönyvet Joe Pokaski írja. Eubank a Signal című sci-fi thrillerről ismert, Pobaski pedig az Underground és a Heroes forgatókönyvét írta.

A Monte Cristo grófja igazi bosszútörténet, amely Edmond Dantes történetét dolgozza fel: egy tengerész, akit elárulnak, hogy menyasszonyát elvegyék tőle. Dantes If várának börtönébe kerül, ahonnan aztán megszökik, de előtte egy öreg fogolytársa elárulja egy kincs rejtekhelyét.

Dantes visszatér és sérelmeiért mindenki bosszút áll.

A Monte Cristo grófjának eddig egy tucat verziója készült, a legelső 1934-ben, a legutóbbi pedig 2001-ben Jim Caviezel és Guy Pearce főszereplésével.

Monte Cristo grófja, a 2002-es film trailerje:

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu