A Zsivány Egyes műbalhé: vihar egy pohár vízben?

MOZI HÍREK – Pár napja szinte időzített bombaként robbant a hír, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet pótforgatását rendelte el a Disney, lévén rendkívül elégedetlen a filmmel. Azóta kiderült, hogy koránt sem annyira drámai a helyzet, a sajtó „kissé” felfújta az ügyet.

Végül a EW.com hűtötte le a kedélyeket egy cikkében  egy Disney-közeli forrásra hivatkozva megírta, hogy mi az igazság a Zsivány Egyes körüli csetepatéval kapcsolatban.

Mondjuk, azt azért hozzá kell tenni, hogy maga a Disney nem adott ki hivatalos közleményt, ám ez „hivatalosan” amiatt van, mert „pletykákra nem szokásuk reagálni”, nem hivatalosan meg amiatt, hogy minél többet pörögnek a témán a lelkes újságírók, annál nagyobb az ingyen hírverés, ami a Disney-nek konkrétan egyetlen centjébe sem kerül. Az tény, hogy lesz pótforgatás, ám ezt eddig is tervezték: várhatóan 4-5 hetet vesznek igénybe a munkálatok. Valószínűleg már most elkezdik a munkálatokat és július 15-re végezni szeretnének. Ezen lesz ugyanis Londonban egy Star Wars rajongói találkozó, és a Zsivány Egyes új előzetesét már itt szeretnék prezentálni.

Egyébként a pótforgatás nem ritkaság ekkora kaliberű hollywoodi film esetében, azért vártak eddig vele, hogy Gareth Edwards rendező kellően fel tudjon készülni a pótforgatásokra, emiatt kerül nyáron sor a felvételekre. A színészek is számítottak erre: a legtöbben éppen ezért nem is vállaltak be újabb munkát.

Egyébként augusztusban szeretnének végezni a vágással, majd szeptemberben jön a zenei részek rögzítése, végül a végső simítások, az effektek és már el is készült a Zsivány Egyes.

Az is kacsának bizonyult, hogy a Disney az egész film hangulatát meg akarja változtatni a pótforgatásokon felvett anyag felhasználásával, inkább olyan jeleneteket vesznek most fel, amelyek szűkebb, zárt helyeken lévő (például egy pilótafülkében) játszódnak, és az akció helyett a párbeszédeken alapulnak, továbbá jobban koncentrálnak a karakterek jellemrajzára.

Egyébként logikus is: ha tényleg akkora probléma lenne a már nyersre vágott verzióval, mint korábban külföldi online magazinok megírtak, akkor a decemberi bemutatót eltolták volna, hiszen 4-5 hét alatt képtelenség tulajdonképp újra forgatni a filmet.

Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Titkos nemzet) egyébként bár korábban valóban dolgozott a forgatókönyv készítésénél, azonban Twitter bejegyzésében kijelentette, hogy jelenleg semmi köze a Zsivány Egyeshez.

Érdekesség még, hogy a korábbi Star Warsfilmek esetében sem volt, és most sem lesz tesztvetítés közönség előtt. Csupán két Disney fejes láthatta eddig a nyers verziót, a Lucasfilm emberein kívül, Bob Iger (Disney CEO), illetve Alan Horn (Studio Chief). A többi Disney felsővezető pusztán a hó végi beszámolók során jut információkhoz a produkcióról, tehát valótlannak bizonyultak azon kijelentések, hogy “fentről” akarnának beleszólni a készülő filmbe.

Mindenesetre a végeredményt december 15-én tekinthetjük majd meg.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu