[E3 2016] Mit lehet eddig tudni a két új Xboxról? [VIDEO]

Az E3-on bejelentésre került az Xbox One S és a Project Scorpio névre hallgató erősebb Microsoft konzol is.

Kezdjük a Project Scorpioval – ennek a bejelentő videója látható a hír alatt. Phil Spencer elég erős kijelentéssel élt: ehhez a konzolhoz már elkél egy 4K-felbontást támogató televízió is. Mivel olyat még nem nagyon kapni 100 ezer forint alatt, nagyobb összeget lesz érdemes félretennünk a Scorpio + TV pároshoz. „A Scorpiót egy 4K-s konzolként terveztük. Ha nincs meg hozzá egy ilyen felbontású TV, nem fogunk látni számottevő különbséget. Ez a konzol olyanoknak készül, akik 4K-s TV-vel rendelkeznek és 4K-ban szeretnének játszani. Ezért az Xbox One S-nél drágább lesz.”

S ha már Xbox One S, beszéljünk erről a konzolról is. A HDR-rel és 4K-s videólejátszás-támogatással érkező karcsú Xbox egeret is kaphat majd. Spencer szerint hónapok kérdése az egész (Gamescom bejelentés?), de már billentyűzetek is működnek a devkitekkel.

Felmerülhet még az a kérdés, hogy technikailag mekkora különbség van a sima X1 és az X1S közt? Az architektúra ugyanaz maradt, bár egy picit emeltebb teljesítményű lett a CPU és a GPU is. Úgyhogy az Xbox One S nem akarja a világot megváltani.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu