Hátat fordít az Oculus Rift a DRM-nek

A DRM kikerül az Oculus Rift VRheadsetből az 1.5-ös frissítéssel.

A digitális jogok kezelése (=másolásvédelem) egy érzékeny téma a virtuális valóság környezetében is. Habár Palmer Luckey, a Rift megalkotója korábban mondta, hogy sosem implementálná a DRM-et a headsetjébe, ez mégis bekövetkezett májusban.

Igen ám, de a LibreVR névre hallgató, fejlesztőkből és hackerekből álló csoport létrehozott egy ezt megkerülő megoldást, a ReVive-ot, amivel a Riftes játékok játszhatóvá váltak a HTC Vive-on is. A DRM belépésekor ezt is gyorsan lekövették a fejlesztők, akik közzé is tették a GitHubon a forráskódot.

Az Oculus, látván, hogy a DRM balul sült el az ő részükről, inkább úgy döntött, kikerül a DRM a headsetből, amire a LibreVR is visszarakta az előző, DRM-mentes verzió forráskódját a GitHub oldalára.

A rövid tanulság annyi, hogy a másolásvédelem nem mindig megoldás – a GOG nem véletlenül sikeres, hiszen DRM-mentes, ráadásul retró, és mégis modern oprendszereken is futtatható játékokat kínál elérhető áron.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu