Polyphony Digital: A PlayStation 3 rémálom volt számunkra!

A Gamespotnak adott interjújában Kazunori Yamauchi, a GT atyja nem volt valami jó véleménnyel a PlayStation 3-ról, de az új Gran Turismóról már annál pozitívabban beszélt.

A Gran Turismo Sport, amely ugye novemberben jön PlayStation 4-re PSVR támogatással, lehetőséget nyújt majd arra, hogy jogsit szerezzünk – egészen pontosan a FIA Gran Turismo Sport Digital License lehet a miénk egy adott teljesítmény után. Ehhez szükség lesz arra, hogy a racing etiquette (versenyetika) módot teljesítsük, legalább ezüst eredményeket érjünk el a kampánymód során, plusz el kell érjünk és meg kell tartsunk egy adott vezetői szintet és sportszerűségi pontszámot. Ez a két „mérő” fogja egymással összevetni a pilótákat. Akik tisztán, fair play módon és a szabályokat (zászló, safety car, ilyesmi) betartja, akkor hasonlóan vezető játékosokkal, míg aki Pastor Maldonado módjára felökleli a többieket, alacsonyabb pontokkal rendelkező riválisokat kap.

Yamauchi elmondta azt is, hogy a GT Sportot simán elnevezhette volna GT7-nek, de mivel főképp a sport, e-sport ágazaton van a hangsúly, végül ezért keresztelte el Gran Turismo Sportra. A PS3-ról pedig azt mondta, hogy „A PS3-as korszak számunkra egyfajta rémálom volt, mivel az a helyzet állt fenn, hogy „ezt szeretnénk megcsinálni, de csak erre vagyunk képesek” – úgy tűnt a PS3 hardvere eleinte, hogy többre képes, miközben mégsem. A fejlesztés nagyon nehéz volt, a játékok pedig nem ütötték meg a mércét a sok fejlesztés után. Úgy vélem, hogy a hardver egyensúlya nem volt jó, de a PS4-é igen. Most meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk.”

Yamauchi gondolatait azzal zárta, hogy a GT-t azoknak szánják, akik először játszanak versenyzős játékkal. Ez volt a fókuszuk már 1997-ben is, amikor az első részt fejlesztették PS1-re. Ahogy haladtak az idővel (és a hardverrel), úgy lettek komolyabbak, profibbak a későbbi epizódok, viszont a Gran Turismo Sporttal az alapokról újraépítették az egészet. Ha a vezetés nehéznek tűnik, akkor valami a játékkal van, és ezt egy olyan hibának tartották, amit ki szerettek volna javítani.

Őszinte szavak a PlayStation egyik fontosabb fejlesztőjétől.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu