Titanfall 2 – Zuhanó titán? [VIDEO]

ELŐZETES – Hónapokon át csak pletykákat hallhattunk, majd szivárgások áldozata is lett a megerősítés előtt a Halo ODST 2… akarom mondani a Titanfall 2. Az első rész egy érdekes kísérlet volt: MOBA-szerű ötletek, nulla egyjátékos kampány, ráadásul Microsoft-exkluzív címként érkezett (X1, X360, PC). A folytatás viszont már a PlayStation 4-re is elérhető lesz, egyjátékos módozatot is kap, illetve a multi is magára ölt néhány új ötletet.

 

Jelenleg október huszonnyolcadika van belőve megjelenési dátumnak, de a kérdés adott: legyünk mi is Titánok, vagy inkább maradjunk otthon?

Imitál a titán?

A fejlesztők, a Respawn Entertainment szerint a történet az első rész után fog zajlódni, bár konkrétumokkal nem nagyon szolgáltak, így csak találgatni tudnánk. Ennek ellenére a folytatás arra a gondolatmenetre összpontosít, miszerint a Titánok nem csak eszközök, hanem robotok, amelyek pilótáikkal kapcsolatot létesítenek. Így a trailer akár a Pacifim Rimre is emlékeztethet, amúgy meg annak a filmnek készül már a folytatása.

Visszatérve a videóra, egyrészt nem tudtuk meg, hogy kik lesznek az ellenfelek a Titanfall 2-ben, továbbá azt sem, hogy mi melyik oldalon fogunk állni. Annyi derült ki, hogy a Titan eredeti pilótája meghal, mi pedig egy random utcai emberként lehetőséget kapunk arra, hogy átvegyük az irányítást. Innentől pedig a videó egy kombináció több elemből összerakva: akció, kaland, továbbá egy kis filozófia a mesterséges intelligenciáról.

Just Titan 2

A Titanfall 2 multija nagyobb, jobb, és izgalmasabb lesz – legalábbis a fejlesztők ezt szeretnék elérni ősszel. Mindegyik pilótának lesz egy csáklyája, hogy még komplexebb módon tudjunk mozogni a pályán az első részben látottakhoz képest. Hat új Titan-típus lesz, de számíthatunk új multiplayer módokra, amelyek között lesz egy olyan is, amelyben egyetlen NPC sem fog részt venni, miközben a játékosok száma tizenkettőnek tűnik a legtöbb módban.

A külön multira kihegyezett trailerben láthattuk, hogy a meches csatákon most nagyobb hangsúly lesz, illetve a speckó képességek is változatosabbak lesznek, és arról még nem is esett szó, hogy lesznek gyors melee gyilkosságokra is lehetőségünk. Gyorsabbnak és jobban kifinomultnak tűnik a játékmenet az első résznél.

Bombabiztos?

A grafika felújításra kerül, így a Titanfall 2, amely ezúttal már csak kurrens-gen platformokra készül, nem lesz olyan látványú, mint az első epizód. Az effektek jobbnak tűnnek, az animációk pedig folyékonyabbaknak, de a környezet is szépnek és változatosnak tűnt a videóban.

Szerencsénkre nem fogunk unalmas, szürke városokban, ásításra késztető területeken harcolni – minden sokkal színesebbnek tűnik, remélhetőleg ez a látványvilág végleges verzióban is megmarad.

Zöld lámpát kaphat?

Sajnos sokat nem nagyon tudunk erről a játékról még, de a trailerek alapján akciódúsnak és szórakoztatónak tűnik a Titanfall 2 – talán többen játszanak vele hosszabb távon, mint az első résszel, illetve abban is bízunk, hogy a kampánymód is jó lesz.

-V-

A játékot megrendelheted kiemelt partnerünknél a KONZOLKIRÁLY.HU webáruházban.

logokonzolk

Amitől jó lehet:

+ A Titan-küzdelmek
+ Végre csak kurrens-gen
+ A sztorimód ígéreresnek tűnik

Ami csalódást kelthet:

– Csak tizenkét játékos multiban? Manapság kevésnek tűnik
– Kevés pálya, kevés mód
– A fejlesztők elhanyagolhatják a megjelenés után


Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: Respawn Entertainment

Stílus: FPS

Megjelenés: 2016. október 28.

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu