Új Sony handheld készül?

A Sony Interactive Entertainment Japan & Asia főnöke, Atsushi Morita a japán 4Gamer magazinnak adott interjút, amelyben szóba került a PlayStation Vita jelene és jövője.

Morita szerint „a nyugati piac nem valami nagy” a PlayStation Vitának, ehelyett az észak-amerikai és európai piac inkább a PlayStation 4-re állt rá. Mivel a SIEJA elnöke szerint az E3 „az egész világnak szól”, nem csak a japánoknak, ezért is van az, hogy a PS Vita nem is került szóba a Sony előadásán, amellyel továbbfolytatódik a handheld elsüllyedése az ismeretlenség mocsarában, miközben folytatják a fiatalabb játékosok megcélzását a PS Vitával az ázsiai, japán régióban.

Az a kérdés is Moritának szólt, hogy készül-e egy új Sony handheld? A válasza kb. ennyi volt: „Jelenleg nem válaszolhatom ezt meg. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk a PS Vita játékkönyvtárát tovább bővíteni.” (Ez egy kicsit PR-szagú kommentnek tűnik.)

Mivel a Sony és a Nintendo is csendben a mobilos piac felé nyit, kérdésesnek tűnik a Sony handheldpiacos jövője.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu