Minden út Rómában vezet? A Call of Duty-é is odavezethetett volna… [VIDEO]

Az Activision néhány évvel ezelőtt még próbálkozott, hogy masszívan elmozduljon más irányokba a Call of Duty-val – ennek lehetett volna egyik eredménye a  Julis Caesar Rómájában játszódó Roman Wars, írja a Gamesradar.

A Vicarious Visions, akik amúgy addig sosem, sőt, azóta sem dolgoztak Call of Duty-n (mostanában főképp a Skylanders címek készülnek náluk), 2008-ban elkezdett dolgozni egy eltérő korszakú CoD-on. A Call of Duty: Roman Warsban Julius Caesart irányíthattuk volna egy belső nézetes kardforgatásban. Az aléziai ütközetre fókuszálva létrehoztak egy egy pályás prototípust az Unreal Engine-ben (mivel ebben gyorsan össze lehetett rakni) – lovaglás, elefánton ülés, katapultok is voltak ebben a demóban.

Két kameranézetet alkalmazott a Roman Wars: a külső nézetes részletek hasonlítottak a Gears of Warhoz, míg a belsős harcok akár gladiátorharcoknak is megfeleltek volna, és a harcrendszert itt a 2005-ös Condemned: Criminal Origins inspirálta, hiszen az a játék a közelharcra nagyon is odafigyelt.

A Caesar tizedik légiójára koncentráló játék az Activision szerint nem nagyon illett volna a Call of Duty nevéhez, így törlésre került. 2013 őszén jött volna ki PS3/X360-ra… és az az időpont egy picit szerencsétlen lett volna, hiszen a Ryse: Son of Rome X1-es nyitócímként hasonló témakörben játszódott. Az Activision inkább a Sledgehammer Games Advanced Warfare koncepciójával ment, a többire pedig mondhatnánk, hogy már történelem…

Van ám még egy kis csavar a sztori végére! A videóban látható játékmenet egy későbbi buildből származik, amelyet a Ubisoftnak küldtek az Activisiontől lelépő emberek el, simán Roman Wars néven…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu