Menu

Minden út Rómában vezet? A Call of Duty-é is odavezethetett volna… [VIDEO]

Az Activision néhány évvel ezelőtt még próbálkozott, hogy masszívan elmozduljon más irányokba a Call of Duty-val – ennek lehetett volna egyik eredménye a  Julis Caesar Rómájában játszódó Roman Wars, írja a Gamesradar.

A Vicarious Visions, akik amúgy addig sosem, sőt, azóta sem dolgoztak Call of Duty-n (mostanában főképp a Skylanders címek készülnek náluk), 2008-ban elkezdett dolgozni egy eltérő korszakú CoD-on. A Call of Duty: Roman Warsban Julius Caesart irányíthattuk volna egy belső nézetes kardforgatásban. Az aléziai ütközetre fókuszálva létrehoztak egy egy pályás prototípust az Unreal Engine-ben (mivel ebben gyorsan össze lehetett rakni) – lovaglás, elefánton ülés, katapultok is voltak ebben a demóban.

Két kameranézetet alkalmazott a Roman Wars: a külső nézetes részletek hasonlítottak a Gears of Warhoz, míg a belsős harcok akár gladiátorharcoknak is megfeleltek volna, és a harcrendszert itt a 2005-ös Condemned: Criminal Origins inspirálta, hiszen az a játék a közelharcra nagyon is odafigyelt.

A Caesar tizedik légiójára koncentráló játék az Activision szerint nem nagyon illett volna a Call of Duty nevéhez, így törlésre került. 2013 őszén jött volna ki PS3/X360-ra… és az az időpont egy picit szerencsétlen lett volna, hiszen a Ryse: Son of Rome X1-es nyitócímként hasonló témakörben játszódott. Az Activision inkább a Sledgehammer Games Advanced Warfare koncepciójával ment, a többire pedig mondhatnánk, hogy már történelem…

Van ám még egy kis csavar a sztori végére! A videóban látható játékmenet egy későbbi buildből származik, amelyet a Ubisoftnak küldtek az Activisiontől lelépő emberek el, simán Roman Wars néven…

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu