Hajtűkanyart vesz az Evolve, hogy felhívja magára a figyelmet

Az Evolve nem egy olyan játék, amit mi is gyakran előveszünk, és ezt mindenféle sértő szándék nélkül mondjuk. Ezt a fejlesztő, a Turtle Rock is tudja, ezért változtat a játékon.

A mai naptól free-to-play modellre vált az Evolve PC-n, de nem tekinthető kizártnak a változás PS4-en és X1-en sem a jövőben. Azok a játékosok, akik korábban megvásárolták az Evolve-ot, Founder (alapító) státuszt kapnak, megtarthatják az összes idáig megvásárolt add-ont, illetve különféle „ajándékok, díjak és speciális hozzáférés” üti a markukat mindaddig, amíg a Turtle Rock aktívan fejleszti a játékot.

Az Evolve le is lépett a Steamről, sőt, visszalép béta fázisba, amíg a fejlesztők alaposan áthegesztik a játékot. Át fogják dolgozni a hunter karaktereket, hogy újrabalanszolják az emberek és a szörnyek közti egyensúlyt, hiszen mostanában főleg a trapper és a medic (a csapdákat lerakó és a doki) klasszokra támaszkodik egy sikeres csapat. A pályák és a kezelőfelület felújításra kerül – ezt a fejlődési rendszer és a tutorialok sem ússzák ezt meg -, továbbá több testreszabhatósági lehetőséget is kapunk.

A játék teljesítményét, a töltési időket, illetve a játék elindításától a meccs kezdéséig eltelő időt is mind szeretné a Turtle Rock feljavítani, miközben a stabilitásra és a bugirtásra is rágyúrnak. A fejlesztők nagyon is jól tudják, hogy a játékosokkal gyakrabban és közvetlenül kell beszélni. Ennek első lépése egy nyílt levél volt. „Amikor az Evolve megjelent, nem azt a fogadtatást kaptuk, amire számítottunk. Igen, voltak jó pontszámokat felmutató tesztek, viszont voltak rosszak is. Igen, volt izgalom is, de eközben csalódás is számunkra és a játékosoknak egyaránt. A DLC sz*rvihar teljes erővel lecsapott és elmosta a játékosok lelkesedését, eltolva messzebb és messzebb bennüket attól a varázslatos kapd-fel-a-játékot-és-játssz élménytől. Ezt szeretnénk visszahozni, megvalósítani. Az Evolve-val keltünk és feküdtünk az utóbbi négy évben, és úgy érezzük, hogy csak most kezdtük. A megjelenés óta az Evolve a játékosoknak néhány nagyon izgalmas élményt nyújtott, és több hasonlót szeretnénk mindenkinek… legalábbis azoknak, akik elfogadják, hogy időszakonként (brutálisan) kivégzik a szörnyek.”

A következő hetek és hónapok során tehát az Evolve a PC-n átalakulásba kezd. Sok szerencsét a fejlesztőknek, és köszönjük az őszinte megnyilvánulást. A lelkesedést nem nagyon tudjuk alátámasztani egy olyan játéknál, aminek a Metacriticen 75 körüli átlaga van mind a három platformon, csak annyit tudunk mondani róla, hogy nem lett rossz. Bővebben itt teszteltük a játékot a megjelenés napjaiban.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu