Savanyú a szőlő a Sony XDev Europe csapatnak a Pokémon Go miatt?

A Pokémon Go napok alatt felborította sok ember életét: elképesztő sokan kezdtek útra kelni, mobiljaikkal felszerelve, hogy virtuális színes állatkákat és tarka minisárkányokat gyűjtögessenek az utcán az applikáció kiterjesztett valóságán keresztül, miközben mindez a Nintendónak pár nap alatt szép summát hozott.

Ugyanakkor egy eléggé meghökkentő esemény árnyékolta be a játékipar igencsak fontos eseményét. Az persze egészséges, ha van egy kis rivalizálás a konzolgyártók között, viszont sokan felvonták a szemöldöküket azon kijelentés miatt, amelyet a minap a Sony XDEV Europe fejlesztőcsapata engedett meg magának Twitteren.

A több ismert Sony cím mögött álló fejlesztőcsapat Twittert kezelő tagja konkrétan így szólt be a Nintendónak: „Sajnáljuk, Pokémon Go, de az Invizimals már sokkal korábban létezett a való világban, mint te.”

Egyik felhasználó erre visszakézből válaszolt is: „Senkit sem érdekel.” A Sony XDev fejlesztő nem hagyta annyiban és visszaszólt: „Köszi, hogy érdekelt annyira, hogy válaszolj. :o)”

Ez a rövid „pengeváltás” igazi lavinát indított el! Twitteres trollkodások és üzenetváltások egész sora következett, amelyben rengetegen savazták az Invizimals-t és a PS Vitát, néhányan pedig megvédték ezeket.

Az Invizimals egyébként egy 2009-ben/2010-ben (EU/US megjelenés), kiterjesztett valóságra épülő PSP-s játék volt, de a sorozat közben a PlayStation Vitára átköltözött (és úton van az iOS/Android verzió is). Hasonlóan működött a játékmenete, mint a Pokémonnak, úgyhogy emiatt is egy kicsit furcsa a Sony XDEV-től a kommentjük. Az Invizimalsban elfoghatunk és edzhetjük állatainkat, hogy az AI, vagy más játékosok ellen küzdjünk velük, de a való világban kalandozva kell megtalálni az állatokat (ez ugye hasonló a Pokémon Go-hoz). Szükség van a PSP-hez a kamerára (ehhez adták az első Invizimalsot), illetve egy csapdára, hogy elkapjuk őket, viszont a színektől és a napszakoktól függött, hogy mikor milyen karakter bukkanhatott fel.
Talán savanyú a szőlő, hogy ők nem hoztak össze valami hasonlót, mint a Pokémon Go? A céljukat mégis elérték: sokan felfigyeltek az Invizimalsra.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu