Kódot lopott a No Man’s Sky fejlesztője?

A Superformula névre hallgató programkód miatt egy holland cég azzal vádolja a Hello Games csapatát, hogy plagizáltak.

A brit BSkyB-vel való három éves vita után (az indok a Sky szó használata volt a címben…) a Hello Games már megint ilyen témában hívja fel magára a figyelmet: a holland Telegraaf oldalon felbukkant cikk szerint a holland Genicap birtokolja a Superformulát, ami azért fontos a játékban, mert így tud a játék olyan sok bolygót létrehozni – a Genicap szerint a Hello Games nem rendelkezik licensszel ennek használatára.

Jeroen Sparrow, az egyik Genicape szerint nem fogják megállítani a játékot a megjelenéstől, de lenne egy-két szavuk a fejlesztőkkel, ami eddig nem jött össze. Amúgy elvileg a Genicap is egy játékon dolgozik a formulára építve, és örülnének, ha „információkat cserélhetnének a Hello Games-szel”.

A bökkenő: a Genicap nem látta a No Man’s Sky forráskódját, de igaz, hogy Sean Murray, a játék főnöke beismerte, hogy a bolygólétrehozással gondjai voltak, amíg fel nem fedezte a 2003-ban publikált Superformulát. Mivel a formula létrehozója, Johan Gielis a fő kutatófelügyelő a Genicapnél, ráadásul igazgatósági tag, csak egy kérdés: ha Murray ilyen nyíltan beszélt a Superformuláról korábban, nem lehetséges, hogy már szereztek felhasználási jogokat?

A történetnek itt feltehetőleg még nincs vége – talán nem okoz újabb késést a GenicapHello Games ügy.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu