Menu

Kódot lopott a No Man’s Sky fejlesztője?

A Superformula névre hallgató programkód miatt egy holland cég azzal vádolja a Hello Games csapatát, hogy plagizáltak.

A brit BSkyB-vel való három éves vita után (az indok a Sky szó használata volt a címben…) a Hello Games már megint ilyen témában hívja fel magára a figyelmet: a holland Telegraaf oldalon felbukkant cikk szerint a holland Genicap birtokolja a Superformulát, ami azért fontos a játékban, mert így tud a játék olyan sok bolygót létrehozni – a Genicap szerint a Hello Games nem rendelkezik licensszel ennek használatára.

Jeroen Sparrow, az egyik Genicape szerint nem fogják megállítani a játékot a megjelenéstől, de lenne egy-két szavuk a fejlesztőkkel, ami eddig nem jött össze. Amúgy elvileg a Genicap is egy játékon dolgozik a formulára építve, és örülnének, ha „információkat cserélhetnének a Hello Games-szel”.

A bökkenő: a Genicap nem látta a No Man’s Sky forráskódját, de igaz, hogy Sean Murray, a játék főnöke beismerte, hogy a bolygólétrehozással gondjai voltak, amíg fel nem fedezte a 2003-ban publikált Superformulát. Mivel a formula létrehozója, Johan Gielis a fő kutatófelügyelő a Genicapnél, ráadásul igazgatósági tag, csak egy kérdés: ha Murray ilyen nyíltan beszélt a Superformuláról korábban, nem lehetséges, hogy már szereztek felhasználási jogokat?

A történetnek itt feltehetőleg még nincs vége – talán nem okoz újabb késést a GenicapHello Games ügy.

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu