Cél, döntés, inspirácó – Néhány gondolat a kezdőlépésekről

FITTPRO – Én hogyan kezdtem a sportolást…Gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, a rendszeres mozgás mindig is az életem része volt.  Eleinte a tömegsportok vonzottak, majd hat éven keresztül versenyszerűen kézilabdáztam. Tizenhat éves voltam, amikor egy újonnan megnyitott konditerem ajtaján benyitottam és megismerkedtem a testépítéssel, azóta is megállás nélkül rendszeresen izzasztom a súlyzókat, az igazi hobbimmá vált.

 

Idő közben más sportokat is kipróbáltam, mint például az ökölvívást, cross-fitt, vagy a kettlebellt ( oroszul : girja ), de nekem váltak a kedvenceimmé. Majd úgy döntöttem a Fitness Akadémián a Sportoktató – Testépítő Fitness edzői szakon szerzem meg a hivatásomhoz szükséges képesítést. A Fittpro rovatban olyan a mozgással kapcsolatos információkat osztok meg, amelyek hasznosak lehetnek mindazoknak, akik szeretnének tenni azért, hogy egészségesebbek és fittebek legyenek.

Hozd meg a döntést most!

Mi késztet valakit arra, hogy mozogjon? Ezzel a témával kapcsolatban már nagyon sok emberrel beszéltem és erre a kérdésre szinte mindenkinek teljesen más és más volt a válasza. Ezekből azt szűrtem le, hogy elég a legkisebb dologba is kapaszkodni és higgyétek el, hogy megállíthatatlanok lesztek. Egyszerűen csak nézzetek magatokba és higgyétek el nekem, meg fogjátok találni a választ. Ne foglalkozz mások véleményével, hiszen az csak egy visszatartó erő lehet.

Nem kell kifogásokat keresni, se halogatni döntést a következő hétfőre vagy az újévi fogadalomra várni. Egyszerűen csak el kell menned például egy edzőterembe és kiválasztani azt a sportot, ami megfelelő számodra. Próbálj ki minél több sportágat, mivel előfordulhat, hogy elsőre nem fogod megtalálni az igazán neked testhezálló sportot ugyanis, ami másnak tetszik, az neked nem biztos, hogy beválik.

Fontos, hogy ne frusztráljon, ha például az edzőterembe olyan emberek vesznek majd körül, akik már hosszú évek óta edzenek. Ne feledd, hogy azért sportolsz, hogy magadnak tegyél jót, nem pedig másoknak. Ha megvan a sziklaszilárd elhatározásod, akkor nem állhat senki az utadba, viszont arra fel kell készülnöd, hogy egy kitartó munka vár rád. Viszont ha kitartatsz, akkor nem csak fizikailag, de lelkileg is sokkal jobban fogod érezni magad. Tehát légy kitartó és türelmes!  És az eredmény biztos, hogy nem marad el. Mindig legyen a szemed előtt az a CÉL, amit kitűztél. Lépd át a korlátjaidat és ne szabj magadnak határt!

Egy eszköz az induláshoz

Nagyon sok videót lehet találni a neten, amelyekben különböző módon adnak motivációt. Nézz meg néhányat közülük, és válaszd ki azt, amelyik neked ad inspirációt! Ha meg van cél, döntés és inspirácó, akkor hajrá! Mozgásra fel!

Végül megosztom veletek az én személyes kedvenc videómat, ami nekem segített.

 

-Csánitz Antal-

Amennyiben sportolással kapcsolatos kérdésetek merülne fel, akkor bátran küldjétek el Antinak erre az e-mail címre:[email protected].

Spread the love
Avatar photo
Parzifal is an avid gamer who plays all kinds of games, but his favorites are classic RPGs. He has played games since the early 90''s.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu