A Sony továbbra is menetel a PlayStation 4 sikere miatt

Bár több téren is mínuszban zárt a Sony az első negyedévben (április-június), a PlayStation 4 miatt mégsem annyira katasztrofális a helyzet.

A PlayStation a Game & Networks Services ágba tartozik, amely az egy évvel korábbi adatokhoz képest 14,5%-ot ugrott. Ez a siker főképp a PS4-es játékok eladásának köszönhető (a digitális eladásokat is beleértve), és ezt a sikert egy kicsit lehúzta a PS3-as szoftver/hardver értékesítésben bekövetkezett zuhanás, illetve a pénznemek átváltásával elvesztett pénz.

A Sony már 43,5 millió kiszállított PS4-nél jár, így az utóbbi negyedévben 3,5 milliót hoztak össze, ami fél millióval több az egy évvel korábbi adatnál – a japán cég célja a 60 millió elérése 2017 március végére.

A profit 42%-ot esett a Q1 2015-ös szám után, de a kumamotói földrengés, és a 33.7%-os mobilos részleg zuhanás miatt tudtak „mindössze” 427 millió dolláros profitot felmutatni.

Tényleg a PS4 menetelése tolja a Sony-t.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu