Csődbement a Szellemirtók játék fejlesztője!

Egy olyan fejlesztőcsapatról van szó, akikről jóformán nem is hallottunk július közepéig, amikor kijött a Szellemirtók játék. Ezek után nem is nagyon fogunk hallani róluk…

A Kotaku szerint mindössze három nappal a kb. nyolc hónapon át fejlesztett játék megjelenése után csődeljárást igényelt a FireForge, akiknek legalább 12 millió dolláros (~3,3 milliárd forintos) tartozásuk van és már július során próbálták eladni mindenüket.

A FireForge-ot egy ex-Blizzardos, név szerint Tim Campbell alapította 2011-ben, Kaliforniában. Legalább két MOBA-szerű projektnek álltak neki az utóbbi öt évben. Ebből az egyik a Zeus lett volna, aminek a kiadója a Razer lett volna, a másik projekt kódneve pedig Atlas volt, amit a kínai gigász, a Tencent finanszírozott. (Ráadásul nekik 37%-os tulajdonrészük is van a FireForge-ban…)

Ez még semmi: pluszban még egy peres eljárás is van velük szemben. Ezt a szingapúri Min Productions indította el – ennek a cégnek a tulajdonosa a Razer vezérigazgatója is, név szerint Min-Liang Tan. Tan szerint a Zeusszal kapcsolatos szerződésükben a FireForge az ő részüket nem teljesítette és inkább az Atlasba öntötték a Zeusra adott pénzt. A FireForge szerint pedig csak akkor kezdtek az Atlason dolgozni, amikor a Razer nem küldött nekik több pénzt. A per a csődeljárás alatt parkolópályán áll.

Ehhez még hozzájön Richard Land 2015-ös pere: Land, aki maga is ügyvéd, azt állítja, hogy a FireForge 3,7 millió dollárért licenszelte volna a 38 Studios közösségi média platformját, a Heliost, de végül az azóta csődbe ment fejlesztő kihátrált és inkább alkalmazta az addig a 38 Studiosnál dolgozó embereket.

Elég meredek a történet, és még nincs is vége.

Szellemirtók játékról szóló tesztünket itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu