Felejtsd el a God of War III-féle Zeuszt! Itt az „igazi” elveszett szobra – 3D nyomtatással újra alkotva

Emlékszel még a God of War III-ban látható Zeusz-ra, akit a játék végén Kratos-szal kellett levernünk? Emlékszel rá, hogy nézett ki? Nos, azt felejtsd el, íme az „igazi” szobor – vagy legalább is egy olyan elveszettnek hitt szobor, amelyet maguk az ókori görögök készítettek és tudósok háromdimenziós nyomtatással újraalkottak!

Az ősi világ egyik csodájának tekinthető Zeusz közel tizenhárom méteres szobra Olympiánál, ám ez elveszett az ötödik században. A szobor eredetileg Konstantinápoly városában, Lausus kastélyában volt megtalálható, de egy tűz során odaveszett a görög istenszobor.

Igen ám, de két cég, a Stratasys és a 3DPTree újraalkotta a 3D-s nyomtatási technológia segítségével. Ez az 1,8 méteres szobor a Millenium Gate múzeumba fog kerülni az Egyesült Államokban található Atlantába. Zeusz testének nyomtatása 2 napig, lábai pedig 20 órán át tartott. A szobrot darabjaiban nyomtatták ki, végül egy másik helyszínen rakták össze teljes egészébe.

A Stratasys-nél dolgozó Jesse Roitenberg szerint a háromdimenziós nyomtatás technológiája nem csak a mérnököknek, designereknek hasznos, hanem a művészet, illetve az archeológusok is ki tudják használni.

Ki tudja, mi kerül vissza a történelemből a modern korba ezek után?

Forrás: BBC News.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)