Egy tonna újítás jön a No Man’s Sky elsőnapos javításában!

Mivel manapság tényleg nincs komolyabb játék első napi patch nélkül, nem csoda, hogy a Hello Games No Man’s Sky-a is beáll a listába. A fejlesztők weboldalán az alábbi újításokat ígérik a patch-csel: a balansztól kezdve az erőforrásokon át a textúrák felbontásáig (!) elég sok mindenbe belenyúltak!

Három új, egyedi „utat” követhetünk, viszont ehhez az lesz szükséges, hogy új játékot kezdjünk (ez burkolt utalás a kiszivárgott lemezek felé). A háromból az egyiket, az Atlast Sean Murray, és James Swallow (Deus Ex) újraírta.

Az univerzum generálásának algoritmusát is megváltoztatták, így a galaxisok akár tízszer nagyobbak is lehetnek, a bolygók máshová kerülnek, a rajtuk levő lények változatosabbak lesznek, a bolygók között pedig találhatunk kihalt holdokat, alacsony légkörű, vagy hó-, és porviharok által sújtott planétákat is. Ha már ilyen veszélyekről van szó: a túlélés nem lesz olyan egyszerű – ritkább erőforrásokat kell találnunk, hogy az ezek a természeti csapások elleni védelmünk megmaradjon.

A barlangok akár 128 méter magasak is lehetnek, az űrhajók szintén változatosabb kínálattal rendelkeznek, az inventorynk slotonként ötször több forrást tudnak eltárolni, de tárgyakból is két és félszer többet tud elbírni. Ezt a változtatást azért valósította meg a fejlesztő, hogy bátrabban fedezzük fel a környezetünket.

Az üzletelés mélyebb lett: a bolygók, galaxisok egyedi szükségletekkel rendelkeznek, ezek megfigyelése és kiaknázása hasznos lesz. A lényeknek is saját diétájuk van, így a megfelelő étkeztetéssel képesek lesznek segíteni bennüket, legyen az bányászás, vagy akár egyfajta testőrködés.

A csata során a célzást finomították, illetve az őrök riasztják egymást, ha nem vagyunk elég gyorsak. Az űrben is módosítottak: driftelés fékezéssel, de a kritikus sebzések is feltűntek.

A csalásra lehetőséget adó glitcheket, a stabilitást, a pop-up hibákat, a textúrák felbontását mind javították, és már a hajónkból sem kimenni, hogy a bolygókon számunkra hasznos dolgokat megtudjuk.

Ez mind az első napi patchben. Elképesztő. Megjelenés PS4-re Európában szerdán, PC-n pedig világszerte pénteken! (Aki pedig már megjelenés előtt játszhat a játékkal – nos, lehet folytatni, de nekik kimaradhatnak ezek az újítások.)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu