A Budapesten Blade Runner 2-őt forgató rendező furcsa űrlényes sci-fije [VIDEO]

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve éppen Budapesten van, és itt forgatja nálunk Harrison Ford főszereplésével a Szárnyas fejvadász 2-t, viszont előtte még érkezik az Arrival című, szokatlannak tűnő alienes sci-fi a rendezőtől, Amy Adamsszel és Jeremy Rennerrel.

Denis Villeneuve tipikusan az a rendező, aki mindenből a maximumot tudja kihozni: ilyen volt például a Sicario című filmje, amely a mexikói drogkartellekről és az ellenük folytatott ádáz harcról szólt. Villenevue akkor is brillírozik, amikor egy meglehetősen sablonos történetet dolgoz fel, mint például az „apa megmenti az elrabolt lányát” ezerszer feldolgozott sztori, amely a Fogságban című filmjében érdekessé tudott válni.

Villeneuve jelenleg épp Magyarországon forgat, egész konkrétan a Szárnyas fejvadász folytatását Harrison Forddal és Ryan Goslinggal, amelyet 2017 októberében vetítenek majd a mozik.

Emellett rövidesen érkezik a következő, már befejezett filmje, amely Velencében is versenybe száll majd az Arany Oroszlánért. Konkrétan az Arrival (Érkezés) című sci-firől van szó, amelynek most érkezett meg az egyperces, rövid trailere. Egyelőre még nem sokat tudni a sztoriról, mindössze annyi, hogy különös földönkívüli lények érkeznek a Földre, a hajójukat pedig egy tudósokból álló csapat látogatja meg. A hajó ajtaja pontosan tizennyolc óránként kinyílik, ekkor tudják csak az emberek is megközelíteni a valószínűleg másik dimenzióból származó objektumot, ilyenkor pedig az idegen lények is megérkeznek. A főszereplő ezúttal nem egy „utolsó akcióhős”, hanem egy nyelvész, akit Amy Adams alakít.

A filmet Ted Chiang Story of Your Life című regénye alapján írta az az Eric Heisserer, aki például az Órák című Paul Walker-filmet is írta is rendezte, és akihez olyan projektek kötődnek, mint A dolog vagy a Rémálom az Elm utcában remake-jei; ő írta a felemásra sikerült, de ígéretes Amikor kialszik a fény című, nemrég bemutatott horrort is. A film főszerepeit Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker játsszák.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu