FRISSÍTVE – Mikor ér véget a Battlefield 1 bétája?

FRISSÍTVE: Még lehet csatázni a Sinai Desert pályán, de kérdés, hogy meddig?

Csütörtökön, azaz nyolcadikán kapcsolja le a DICE a szervereket, hogy aztán csendben elvonuljon az első világháborúban játszódó Battlefield 1 az utolsó fejlesztési munkálatok elvégzéséig. Előtte azért extrém teszteket végeznek – megnézik, mennyire tudják a szerverek bírni a strapát!

Addig is érdemes csatázni egy pár meccset – PS4-en nem szükséges a PlayStation Plus előfizetés! Túlzásba nem érdemes vinni, ugyanis a béta eredményeit nem vihetjük át a végleges kiadásba.

EREDETI: DDoS-támadások miatt a tegnapi napon nehezen volt játszható a Battlefield 1. Magyar idő szerint kb. este 8 óra tájékán kezdődtek a gondok.

Az Electronic Arts szerint olyan erősségű támadás érte a szervereket, hogy nem csak a játék(ok)ra, hanem a szolgáltatásokra, sőt, még a supportra is kihatott. Azt is lehet már tudni, hogy ki vállalta magára a felelősséget.

A PoodleCorpról van szó, akik korábban már a Battle.net szervereit is lerohanták, így például az Overwatch is játszhatatlan volt egy kis ideig. Kb. tíz órába került az Electronic Artsnak, hogy minden helyreálljon – hajnali fél hatkor közölték, hogy most már rendesen fut minden.

Ez az időzítés nem véletlen: pont a Battlefield 1 béta első nyílt napjára célozták be az Electronic Arts szerverét, hogy rossz szájízt okozzanak a játékosoknak… igaz, az EA viszont nem közölte, hogy miért is történt ez a váratlan szerverkimaradás.

Ha egy ekkora cég szerverei is megdőlnek, nem kellene a biztonságon elgondolkodni?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu