Microsoft: „A mi konzolunk erősebb lesz!”

A PlayStation 4 Pro bemutatására a redmondi cég is reagált.

Szinte percekkel a Pro bemutatása után lehetett tudni, hogy a konzol nem fog 4K-s Blu-ray lemezeket lejátszani, amire a Microsoft úgy tromfolt, hogy bejelentette: a Project Scorpio bizony UHD-meghajtóval érkezik, hasonlóan a közelmúltban elstartolt Xbox One S-hez.

Andrew House, SIE-főnök erre azt mondja, hogy azért lépték ezt meg, mert tudják, hogy a streamelésben van a jövő, és a 4K-s Blu-ray támogatást ezúttal nem tudják bepatchelni a konzolba. Ez mondjuk nem nagyon magyarázza meg, hogy miért tud a PS4 Pro csak 1080p-s videókat rögzíteni, miközben képek tekintetében tudni fogja a 4K-t…

Ez még nem minden: azt is hozzátette a Microsoft, hogy az erősebb Xbox az eddigi legerősebb konzol lesz megjelenésekor, az ár viszont még nem megerősített. Albert Penello, a Microsoft senior termékmenedzsmentért és tervezésért felelős direktora a Polygonnak adott interjújában azt mondta, hogy „Tudjuk, hogy fontos az, hogy egy olyan játékélményt hozzunk össze, ami a két konzol közötti erőkülönbséget bemutatja, és ezt a konzolosoknak egy logikus áron tegyük elérhetővé.” (Virágnyelven: lehet, hogy a Microsoft arra kényszerül, hogy 400 dolláros/eurós áron hozza ki a Scorpiót.)

Penello még azt is mondta, hogy amíg nem tud a Microsoft többet meg arról, hogy miként rakja be az alap PlayStation 4-ekbe a Sony a HDR-t, addig ők nem fognak hasonlóan cselekedni a régi Xbox One-okkal.

Majd 2017 karácsonyi rohamában meglátjuk.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu