Christian Bale olyan filmben játszik, amelyért Erdogan kapásból börtönbe vágná [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Batman-szerepeivel nagy sikert aratott Christian Bale ezúttal olyan fába vágta a fejszéjét, ami igencsak necces témájú, manapság, hogy egy keménykezű diktátor van a török kormány élén. A film eseményei 1915 és 1917 között játszódnak, amikor is az első világháború alatt a törökök 1,5 millió örményt telepítettek ki Anatóliából, közülük 6-800 000-en életüket vesztették.

Az emberirtást a mai napig huszonkét ország ismerte el hivatalosan népirtásnak, természetesen a törökök nem, és több mint valószínű, hogy a The Promise című filmet az országban sem fogják bemutatni, lévén az előzetes alapján egy rokonszenves törököt sem látunk benne, illetve fő témája a népirtás.

A film rendezője a ruandai népirtásról forgatott, Hotel Rwanda című filmjével rendezőként is ismertté váló Terry George (ő Az apám nevében forgatókönyvírója is), a történet pedig egy szerelmi háromszögre fűzi fel az örmények tragédiáját, amiben egy örmény orvostanhallgató (Oscar Isaac), egy francia nő (Charlotte Le Bon) és egy amerikai újságíró (Christian Bale) szerepel. A filmet a Torontói filmfesztiválon mutatják be, magyarországi forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu