Jim Ryan: ezért nem tud 4K Blu-ray-t lejátszani a PlayStation 4 Pro

A PlayStation marketingfelelőse is megszólalt a PlayStation 4 Pro témájában.

„A Sony egy elektronikai eszközökkel foglalkozó cég. Ezt csináljuk, ebben vagyunk jók. Boldogok vagyunk az árral, hiszen ezzel nem vesztünk pénzt és mindig arra törekszünk, hogy a legjobb áron adjuk ki hardvereinket.” – mondja Ryan. Ez érthető is, hiszen ha nem buknak minden eladott konzolon, akkor csak a keresleten múlik, hogy mennyi profitot termel a konzol. Amikor a Telegraph a 4K-s Blu-ray lemezek nem támogatásáról kérdezte Ryant, ő így válaszolt: „Ez az egyik meghatározó faktor volt az árban. Ahogy mindig is mondtuk, ez [mármint a PlayStation 4 Pro] egy játékra szánt termék. Minden döntést úgy hoztunk meg, hogy a játékost vettük figyelembe. Mi a jövőre szeretnénk felkészülni, és egyre nagyobb mértékben streamelés formájában fogyasztanak videótartalmakat az emberek.” (Ez is logikus, hiszen a Netflix és a YouTube is új appot gyárt a PS4 Prohoz.)

A 1080p-s TV-kre kötött PlayStation 4 Prokról Ryan azt véli, hogy „A PlayStation 4 Pro egy 4K-s eszköz, de előnyöket nyújt a sima HDTV-vel rendelkezőknek is, mint például a felskálázás: ha a játékod 720p-ben fut, a konzol feltolja a felbontást 1080p-re. A platform erejének kiaknázása a fejlesztőkön múlik. Többféleképpen tudják majd a PS4 Pro erejét egy nem 4K-s környezetben kihasználni, hogy jobb legyen a játékuk.”

Tehát Ryan mondataiból azt hámozhatjuk ki, hogy a nyomott árnak a vesztesége a 4K-s Blu-ray lemezek lettek. Na ja, de a streameléshez olyan internet is kell, amibe talán nem gondolt még a Sony sem bele, főleg errefelé…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu