Itt van a 4.0 PlayStation 4 firmware! Helló, HDR!

A Shingen kódnevű firmware végleges változata már elérhető – tessék tölteni, amíg még meleg!

Korábban már részletesebben itt írtunk arról, hogy a béta során miket tartalmazott a 4.0 rendszerfrissítés, de ezekhez jött pár újdonság is, mint például a HDR effekt megjelenése. Az Xbox One S-sel szemben az összes alap PlayStation 4 képes lesz ennek alkalmazására, így bár még nem kapható a PS4 Slim (csütörtökön érkezik! szintén támogatni fogja a HDR-t!), valamivel már mégis előrébb járunk a megjelenítés tekintetében. Ezt a Video Output Settingsben találhatjuk meg – egy HDR-t támogató kijelző szükséges a látvány

A gyorsmenü újított a bétához képest a zenei menüpont megjelenésével – így a Spotify-os listánkhoz sokkal könnyebben hozzáférhetünk! A PlayStation 4 Pron további érdekességek lépnek be, amikor megjelenik november tizedikén: 1080p-s Remote Play streamelés PC-re, Macre és a támogatott Xperiákra, 1080p-s streamelés a Share Playben, 1080p 30/60 FPS közvetítés YouTube-ra, illetve 1080p 30fps közvetítés Twitchre.

A What’s New a barátaink aktivitását mutatja, így könnyebben likeolhatjuk, kommentálhatjuk, megoszthatjuk dolgaikat, továbbá azt is láthatjuk, hogy mikkel játszanak, illetve pár javaslatot is látunk, hogy kit vegyünk fel barátnak és kit kövessünk.

A tartalmakkal kapcsolatos információs menüt is átdolgozta a Sony – úgy érhetjük ezt el, hogy a főmenüben egy lefelét nyomunk pl. egy játékon. Egy képernyőn láthatjuk a trófeákkal kapcsolatos teljesítményeinket, a barátainkat, az aktivitást, a játékkal kapcsolatos közösségeket, illetve a játékhoz kapcsolódó PlayStation Store-os tartalmakat.

Persze a Sony arra is felkészült, hogy néhányan átváltanának a mostani PlayStation 4-ükről a PS4 Slimre vagy a PS4 Prora: lehetőségünk lesz egy szimpla LAN kábel segítségével átköltöztetnünk a játékainkat, a felhasználói adatainkat és az elmentéseinket.

A 4.0 firmware tehát nagy előrelépésnek tekinthető.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu