Jared Leto alakítja majd Andy Warholt

MOZI HÍREK – Jared Leto hálistennek nem vágott eret a Suicide Squad-ban Joker karakterét ért kritikák miatt, és legújabb filmjében most egy másik ismert karaktert fog alakítani.

Korábban már arról is volt szó, hogy ő lesz majd Lestat, a vámpír az Anne Rice regények nyomán készülő legújabb filmben, ám ezúttal egy nagyon is valós életbeli ikonikus személyt fog alakítani: Andy Warhol-t. A filmről a The Hollywood Reporter írt először , ahol egyszerűen “Warhol”-ként hivatkoztak az új projektre.

Az életrajzi film forgatókönyvét a Gengszterosztag megalkotója és A Wall Street farkasának írója, Terence Winter írja majd meg Victor Bockris 1989-es Warhol: The Biography című könyve alapján.

A Warhol: The Biography filmes jogait maga Jared Leto és Michael De Luca szerezték meg, viszont szó sincs róla, hogy valami kis költségvetésű független filmet akarnának forgatni, egy komoly széles körben bemutatásra kerülő alkotásról beszélünk. De Luca-nak igazán van már tapasztalata a valós történetek feldolgozása téren, elég csak a közelmúltban bemutatott Phillips kapitány-t vagy a Pénzcsinálót említeni.

Andy Warhol-t valószínűleg nem nagyon kell bemutatni senkinek, a magyar gyökerekkel is rendelkező amerikai képzőművész a máig népszerű a pop-art irányzat legismertebb, központi figurája. Reklámrajzoló karrierje után, mint festő és avantgarde filmkészítő is világhírűvé vált.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu