Megtévesztően reklámozták a No Man’s Sky-t?

Az angol Advertising Standards Agency (innentől rövidítve: ASA) vizsgálja a Hello Games augusztusban megjelent játékát. Ez a cég a reklámok, promóciók tartalmát, és a direktmarketinget ügyeli függetlenként, és most bizony a No Man’s Sky került a nagyítójuk alá, mivel úgy tűnik, hogy megtévesztően reklámozták a játékot a megjelenés előtt.

A Redditen AzzerUK feljelentette az ASA-nál a Hello Games termékét, amire ők úgy válaszoltak, hogy többen is reklamáltak már náluk, hozzátéve még „a Hello Gamesnek és a Valvenak közös felelőssége van” gondolatot. Bár nekik nincs jogkörük, a megtévesztő reklámokat el tudják távolítani (továbbá szankciók is jöhetnek, ha azok nem tűnnek el), ami azért hatással lehet Sean Murray játékára…

…igaz, egyre kevesebben és kevesebben játsszák azt. A megjelenés hetében 194254-en játszottak vele Steamen, de mára már bőven a top 100-as lista alá esett, hiszen a DigitalSpy szerint már csak 2123 játékost regisztráltak vasárnap.

Két jelző, ami tökéletesen jellemzi a szituációt: tündöklés és bukás.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu