Másfél millió a Resident Evil új portjaiból

A Capcom három újrakiadása átlagban fél millió példánynál tart.

A Resident Evil 4, 5 és 6 egyaránt kijött PlayStation 4-re és Xbox One-ra – a 6 márciusban, az 5 júniusban, míg a 4 augusztusban érkezett a boltokba és eddig másfél millió példány került kiszállításra. (Trükkös: nem eladást mondanak, úgyhogy picit ferdítenek a capcomosok, ejnye!) A játékok lemezes formában is megjelentek Észak-Amerikában, és 20 dollárért (~6 ezer forintért) lehet megvenni őket egyenként. Európában elvileg decemberben jön a lemezes kiadás.

A Capcom szerint ebből a másfél millióból Észak-Amerika a kétharmadát tette ki 1 milliós eredményével, és a sajtóközleményük szerint a franchise 111 kiadott játékával eddig összesen 69 millió eladást produkáltak. Nem rossz eredmény, bár amennyi játékot kiadtak, átlagban már picit mást mutatnak a számok…

A húsz éves Resident Evil franchise januárban a PlayStation VR-t is támogató 7-tel, míg később a 2 remakejével bővül.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu