Xbox-támogatást is kaphat az Xbox One

A PlayStation 4 még nagyobb lépéshátrányba kerülhet az Xbox One-nal szemben a visszamenőleges kompatibilitásban.

A Twitteren válaszolt egy kérdésre Phil Spencer, az Xbox-főnök azzal kapcsolatban, hogy a folyamatosan bővülő X360-as lista mellett lehetőség lesz-e az első Xbox játékaival is játszani az Xbox One-on. Erre Spencer ezt válaszolta: „Nem zártuk ki ennek a megvalósulását, de jelenleg nem dolgozunk rajta. Szeretnék időt keríteni arra, hogy megcsináljam.”

Ez nem tűnik elutasításnak Spencer részéről, sőt, inkább úgy tűnik, hogy ő is szeretné, hogy az Xboxos játékok is fussanak az X1S-en, meg valószínűleg később a Project Scorpión is.

Ez a Sony számára lesz érdekes, hiszen PlayStation 3-as játékokat a PlayStation Now keretein belül, míg a PlayStation 2-eseket felújított változatban, pénzért tudjuk csak játszani, hiába vannak meg a birtokunkban az eredeti játékok.

Ha a Microsoft megoldja az X-X1 egyenletet, akkor a Sony már két generációnyi elmaradásba kerül velük szemben…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu