Nintendo Switch: Unreal Engine 4 igen, 3DS/Wii U játékok nem!

A Nintendo új konzoljáról három újabb infomorzsa – az egyik főleg az új játékokban játszhat közre.

Bár nem volt az Epic Games, az Unreal Engine létrehozója a hivatalosan közzétett Switch-partnerlistán, az Unreal Engine hivatalos Twitter profilja bejelentette, hogy a hordozhatóságban élen járó új platformon működni fog az Unreal Engine 4 is, így a Unity (a nagy rivális) mellett az ilyen engine-t használó játékok is készülnek a Nintendo Switch-re.

A japán Famitsu pedig kiderítette, hogy a fizikai hordozón megjelent Nintendo 3DS és Wii U játékok nem fognak működni a Switchen. Ez érthető, hiszen a Wii U-nak optikai meghajtója van, míg a Switch kazettákat/kártyákat fog használni. Nem említettük a DIGITÁLIS 3DS/Wii U játékokat – nos, ettől a Nintendo nem zárkózik el, szóval lehetséges valami támogatás a későbbiekben.

A kijelző két szélére csatlakoztatható Joy-Conok alapból a Nintendo Switch mellé járnak, így arra nem kell plusz pénzt áldoznunk (de a Switch Pro kontrollerére feltehetőleg igen).

Megjelenés márciusban, még ismeretlen áron.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu