Váratlan bejelentés Uwe Bolltól, a videojátékos adaptációk mészárosától!

MOZI HÍREK – Még a Facebook sem nagyon létezett, nemhogy a facepalm (arcpálma) mém, mi mégis úgy dobtuk a 2000-es évek elején a facepalmokat Uwe Boll filmjei láttán, mintha muszáj lett volna. A német rendező szó szerint legyilkolta a videojátékadaptáció műfaját azáltal, hogy olcsó és rettenetesen tré filmadaptációkat készített belőlük. Olyan játékfranchise-okat gyalázott meg, mint a Far Cry, a BloodRayne, vagy a Dungeon Siege – utóbbi kettőből még sorozatokat is készített. Olyan filmsztárok járatták le magukat totálisan a filmjeiben, mint Ray Liotta, Ben Kingsley, vagy Christian Slater.

De a legnagyobb probléma az volt, hogy az istennek sem akarta abbahagyni a pocsék filmjeinek gyártását, lévén szentül meg volt győződve róla, hogy valóban remek produkciókat gyárt, illetve létezett egy német támogatási és adózási kiskapu is, melynek révén tekintélyes összegeket tudott lehúzni a német állam kasszájából. Kritikusait bokszmeccsre hívta és amikor nem gyűlt össze az IndieGogon-n tervezetéhez a szükséges összeg beintett mindenkinek. És még lehetne sorolni.

Most viszont egy olyan bejelentést tett, hogy VÉGRE egy emberként lélegezhet fel a játékos és filmes világ egyaránt! Mivel már a Rampage: President Downra is alig sikerült összekaparnia a szükséges büdzsét úgy döntött, hogy… visszavonul! Legalábbis most azt mondta, hogy nem éri meg neki, mivel a kiskapuk bezárultak és piac behalt. „Az utóbbi három évben a DVD és a Blu Ray forgalma 80 %-kal visszaesett, szóval ebből már nem lehet pénzt keresni. Éppen ezért nem engedhetem magamnak, hogy filmeket készítsek. És a kísérletezgetéshez sem akarok visszatérni, mivel annyi filmet csináltam már, hogy nem akarok olcsóbb és olcsóbb produkciókat gyártani, főleg az én koromban. Szomorú, de ha pénzügyileg nem éri meg, akkor miért forgassak?” Boll hozzátette, hogy 2005 óta öli bele a forgatásba saját pénzét. Nem kell neki Ferrari, se yacht, csak forgatni akarna, viszont, ha elbukja a befektetett pénzét, akkor abbahagyja.

De itt nem állt meg, kellett egy kis önfényezés is. Az Assault on Wall Streetre konkrétan azt mondta, hogy ezerszer jobb, mint a Tőzsdecápák 2. (Mondjuk, tegyük hozzá, hogy ebben akár igaza is lehet, annyira tré lett az Tőzsdecápák 2.) Sokkal jobb forgatókönyve van, sokkal jobb film lett, csak éppen nincs benne Michael Douglas. Műve nem mérhető a Jason Bourne-féle „szarokhoz”, hiszen ő valósághű filmeket készít.

A mester a jövőben inkább a filmforgalmazó cégére fókuszál és ezen kívül van étterme is, ami egyáltalán nem rossz, sőt, kifejezetten jó véleménnyel vannak róla. Ki tudja, talán a kulináris alkotások terén megtalálja számítását, mi pedig végre megszabadultunk tőle!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu