„A No Man’s Sky hiba volt” – vagy mégsem?

Feltörték a Hello Games szervereit, így történt egy és más a No Man’s Sky fejlesztői körül.

Az egész ott kezdődött, hogy a Hello Games Twitter profilja ezt írta ki: „A No Man’s Sky hiba volt.” – ezt LinkedInen keresztül küldte be valaki, de nem sokkal később a poszt törlésre került, majd a fiók is privátra váltott. Ezek után egy újabb tweet érkezett, ezúttal Sean Murray-től, aki a játék „fejeseként” funkcionál: „Ha bármi is hiba volt, az nem más, mint a LinkedIn használata kétlépcsős azonosítás nélkül.”, hozzátéve azt is, hogy „A szervert meghackelték. Hozzuk (ezt a szót angolul amúgy elírta Murray – a szerk.) a Mr. Robot epizódokat, amilyen gyorsan csak lehet, miközben a válaszok után kutatunk. Az ötödik epizód nagyon jó!”

Egy gyanús email is eljutott a Polygonhoz, ahol „Sean Murray” azt írta, hogy a játék befejezetlen formában került kiadásra, és a Sony nyomására kellett kihagyni dolgokat a No Man’s Sky-ból.

A Hello Games viszont néhány órával később már ezt írta a Twitteren, miközben újra publikusra állították magukat: „100%, hogy már nem vagyunk feltörve… nyilvánvaló, hogy az emailek és a tweet kamu volt. Vissza dolgozni!”

A Hello Gamesre rájár a rúd – az Egyesült Királyságban megtévesztő reklámozás gyanúja merült fel ellenük, továbbá Shuhei Yoshida, a SIE Worldwide elnöke is viszonylag elítélte Sean Murray kampányát. Ez már csak hab a savanyú tortán…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu