Össztűz a Bethesdára?

A Bethesda (újra?) össztűz alá került egy szokásuk miatt.

Az Eurogamer arról számolt be, hogy a népszerűbb weboldalakon (mint például a Twitch és a YouTube) a nem olyan kritikus, de ezzel együtt ismert emberek korábban kaphatnak meg játékokat az újságírókhoz képest.

A Bethesda maga viszont azt írja, hogy az újságírók egy nappal a megjelenés előtt kapják meg hivatalosan a tesztpéldányt. (Ez például a Fallout 4 esetében nem volt így – volt, aki legalább két-három nappal a megjelenés előtt kapta meg Xbox One-ra a lemezt, igaz, az embargó miatt a játék boltokba kerülése előtt egy nappal kezdhetett csak közzétenni videókat a Falloutból.)

Ahogy az Eurogamer tesztszerkesztője, Martin Robinson írja, „miért is adja a kiadó oda a legfontosabb értékét napokkal korábban, kockáztatva azt, hogy visszafele süljön el a fegyver?”, bár az a gondolat, miszerint a fejlesztőknek kellene annyi bizalommal lenniük a szakma iránt, hogy a játék megjelenése előtt őszinte, kritikus analízisnek vessék azt, nem elvetendő.

Robinson azt is kifogásolja, hogy a Bethesda „a játékosok és újságírók egy időpontban éljék át az új játékokat” gondolatmenete inkonzisztens, hiszen eközben egy előrendelői bónusz volt az, hogy egy nappal korábban nekiülhet az előre fizető játékos a mókának, továbbá a Skyrim remasterelt változata is „sok befolyásoló (azaz a közösségi médián populáris, ismert) személy kezeiben már jó ideje ott van”, így nem éppen tűnik úgy, hogy a Bethesda betartaná a szavát.

Többször is láthattunk már idén is példát arra még a Bethesdán kívül is, hogy a megjelenés előtt nem kapott a sajtó tesztpéldányt – a Homefront: The Revolution az egyike volt ezen játékoknak, de a Mafia III is ide tartozik.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu