Az Electronic Arts kitiltott két országot!

Az EA két országban is lekapcsolta egyik fontos szolgáltatását, az ottani játékosok meg mehetnek isten hírével…?

Az Electronic Arts Origin szolgáltatását bemutatni szerintünk nem kell. A szituációt viszont igen: nos, a digitális szolgáltatás/DRM a 10-es frissítés után paff, lekapcsolásra került Myanmarban , de Iránból is hallani lehet, hogy bizony nem lehet elérni a legálisan megvásárolt és Originen digitálisan birtokolt játékokat.

A myanmari szituációból az derült ki, hogy az új frissítés után az amerikai törvények miatt már nem elérhető az Origin abban az országban – feltehetőleg mind a két említett területen az amerikai szankciók sújtottak le az amúgy ártatlan játékosokra. A távol-keleti országban ez október 7-én lépett életbe, de Iránban is kb. két hete lépett hatályra a letiltás.

Mit reagált az Electronic Arts? A fórumukon a szóvivőjük annyit mondott, hogy igyekeznek a szolgáltatást helyreállítani. Hisszük, ha látjuk. Pénzvisszatérítés? Áh, erről szó sincs!

Egy gigacég ezt csak így csendben meglépheti a játékosaival, hogy egy részüket csak úgy pikk-pakk eltiltja az általuk legálisan megvásárolt szolgáltatásától? Nem csoda, hogy az internet most felbőszült az EA ellen… (és mikor kerülünk mi sorra…?)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)