Egy sikeres videojátékban is szerepelő színész alakítja majd Freddie Mercury-t

MOZI HÍREK – A híres Queen együttes 1991-ben meghalt legendás frontemberéről már régóta terveznek filmet készíteni. 2010-ben még úgy volt, hogy Sacha Baron Cohent alakítja a főszerepet, ám ő 2013-ban kiszállt a projektből, mert a Queen még életben levő tagjai egy családbarát, nem korhatáros filmre vágytak Mercury-ról, Cohen pedig ezzel nem értett egyet.

Most viszont kiderült, hogy A Mr. Robot című tévésorozatból és a többek között Until Dawn című Sony exkluzív horrorjátékból is ismert Rami Malek kapta meg a főszerepet a Freddie Mercury életéről szóló filmben, a rendező pedig a Közönséges bűnözők című klasszikussal és az X-Men-sorozat számos részével is híressé vált Bryan Singer lesz. A hírt egyébként maga Singer hozta nyilvánosságra az Instagramon.

ps4pro-queen-mercury-4

A 35 éves Rami Malek legelső szerepét a 2006-os Éjszaka a múzeumban című vígjátékban alakította, Ahkmenrah fáraó szerepében, később pedig a folytatásokban is visszatért. Az egyiptomi szerepek továbbra is megtalálták, lévén egy egyiptomi vámpírt alakított az Alkonyat utolsó részében is. Feltűnt a The Master-ben Philip Seymour Hoffman oldalán, szerepelt a Csatahajó és a Need for Speed című akciófilmekben, Tom Hanks rendezte a Larry Crowne-ban, de emlékezhetünk rá öngyilkos merénylőként a 24 nyolcadik évadából is.

A PlayStation 4 tulajok számára egyik legemlékezetesebb szerepét azért az említett Until Dawn című horror-kalandban kapta – akik végigvitték a játékot, jól tudják, a színész mekkorát alakított benne.


A nagy áttörést viszont nem ez a játék, hanem a Mr. Robot című tavaly indult tévésorozat hozta meg számára, melyben egy mentális zavarokkal küszködő hackert játszik. Az alakításáért két hónappal ezelőtt elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmy-díjat. Jelenleg egyébként a Pillangó című egykori Steve McQueen börtönfilm remake-jét forgatja, melyben Árpa Attila is játszik.

A sokoldalú Rami Malek egyiptomi származású, míg Mercury Zanzibárban született párszi indiai szülőktől. Azt egyelőre nem tudni, hogy a színész a saját hangján fog-e énekelni a filmben (mint ahogy azt például Joaquin Phoenix tette A nyughatatlan-ban), vagy az eredeti énekhangot használják majd.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu