Killing Floor 2 – Családi körfűrész

TESZT – Milyen utat megtett már a Killing Floor! Az eredetileg Unreal Tournament 2004 modként indult projekt 2009-ben önálló játék lett, és most már PlayStation 4-en is tarol a második része. A tendencia jó. A játékkal kapcsolatban hasonló véleménnyel vagyok…

 

Az első rész, amit már ki tudja mióta birtoklok Steamen (ez ugyanis még nem jött ki konzolra), abszolút haverokkal együtt volt szórakoztató. Ezt a második rész esetében is kifejezem. Lehet egyedül játszani, de ott maximum gyakorlunk, meg nem éppen szórakoztató egyedül hentelni. (Tehát kijelenthető, hogy nem antiszociálisoknak való!)

Horzine

A történet egy faékkel ér fel: a Horzine létrehozott egy halom szörnyet, és ki kell iktatni őket bossostól, mindenestől. Ehhez akár hatan is összeülhetünk. A játékmenet abból áll, hogy hullámokban támadnak ránk a Zed névre hallgató monsták, mi pedig irtjuk őket. A bal felső sarokban kiírja számunkra, hogy mennyi illetőt kell még kifektetni.

Ha nullára zuhan a szám, akkor lesz kb. egy percnyi pihenő, hogy egy adott ponton feltankoljunk. Pajzsot, új fegyvert, lőszert is itt vehetünk – és igen, lóvét az irtással kapunk, illetve úgy, ha segítünk a többieknek. Az assist aranyat ér!

A Gamespot videójából kb. átjöhet a lényeg, de a hullámok száma, a nehézségi szint rajtunk áll – a bátrabbak többet kaszálhatnak, meg izgalmasabb mérkőzésekben vehetnek részt.

Minél előrébb tartunk a hullámokban, annál erősebb Zedek (állandóan a PC Zed jut erről az eszembe… ehh, öreg vagyok) érkeznek, a végén pedig jön a boss, nem egyszer humoros megközelítéssel, legyen az az akcentus, vagy a kinézet. (Nekem Hans Volter volt a kedvencem!)

Még egyet. Még egyet.

A teljes játékká öntött horda mód azokat biztosan el fogja taszítani magától, akik többet szeretnének. Emiatt sem kilencessel kezdődik az értékelés… viszont amiért egy másik számjeggyel teszi azt, az a függőség okozása miatt van. Komolyan szórakoztató a Killing Floor 2, és ha hatan ökörködünk, akkor elképesztően jó móka tud lenni!

Ha többen vagyunk, akkor meg több osztályból válogathatunk a tizenegy fajta Zed irtása céljából. Berserker, Commando, Demolitionist, Field Medic, Firebug, Gunslinger, Sharpshooter, Support, Survivalist, S.W.A.T. – ja, és még szinteket is léphetünk, ami főleg a nehezebb szinteken fog több mozgásteret nyújtani. (Na tessék, ezzel is eléri a Tripwire, hogy még egyet, még egyet – bravó…)

Pokol a Földön

A Hell on Earth a legnehezebb szint a játékban. Szólóban kb. mission impossible. Ezzel is el akarja érni a Tripwire, hogy tessék másokkal együtt játszani. Meg is éri, hiszen így talán gyorsabban eltelik az idő, mire a 25. szintre érünk. Addig a jó 35-40 féle fegyver közül egy nagyobb mennyiség megfordul a kezünkben (éljen a dupla Magnum közvetlen közelről…!), mi pedig jól szórakozunk.

Van egy másik fő mód is, a Versus Survival is. A Left 4 Deadeseknek lehet ez ismerős, hiszen ott hasonló pozícióban volt a Versus. Kár, hogy ezzel sokan nem játszanak – hiába próbálgattam mind a tizenkét pályát…

Szép vagy-e?

A játék ugye támogatja a PlayStation 4 Pro-t is – sajnos nekem nem volt lehetőségem azon kipróbálni a játékot, de készült egy összehasonlító videó, így könnyebben kimondhatom: egészen korrekt a látványvilág még az alap PlayStation 4-en is, de sajnos a frame rate nem tartja az alap konzolon a hatvan képkockát másodpercenként.

Valamit valamiért, gondolom én. A térdig vérben tocsogás (itt akár szó szerint is lehetne ezt érteni…) itt-ott megdönti a frame rate-et, ami konzolon valamennyire zavaró lehet, főleg akkor, ha hatan játszunk. Az audió korrekt. Soundtrack és szinkron tekintetében is, bár szerintem a karakterek hangjai elég gyorsan ismétlődnek, főleg akkor, ha eltalálnak minket.

Haverokkal ajánlom

A PlayStation 4-es kiadás 12 ezer forint környékén jött ki pénteken (illetve ezen a napon lépett ki Early Accessből is PC-n), és ennyit szerintem a Killing Floor 2 megér, de csak akkor, ha van, akivel lehet ezt játszani. Egyedül sajnos nincs meg az a hangulat, ami akkor van, ha akár hatan nyúzzuk a bosst. Remélem, hogy talán a frame rate valamelyest javításra kerül az alap PlayStation 4-en – ha ezt a Tripwire megteszi, az év egyik partijátékává léphet elő a Killing Floor 2. Mr. Foster out!

-V-

Pro:

+ Eszméletlenül hangulatos
+ Több karaktertípus, így mindenki megtalálja a magáét
+ Addiktív!

Kontra:

– A frame rate nem olyan jó
– Két fő játékmód, ebből az egyik esetében félek, hogy meghal egy idő után
– A történet felejtős


Kiadó: Deep Silver

Fejlesztő: Tripwire Interactive

Stílus: kooperatív túlélős FPS, horda

Megjelenés: 2016. november 18. (PS4, illetve ekkor lépett ki PC-n Early Accessből)

Killing Floor 2

Játékélmény - 9
Grafika - 7.7
Történet - 6.1
Zene/Audio - 8.4
Hangulat - 9.3

8.1

KIVÁLÓ

A Killing Floor 2 csak haverokkal jó - de akkor nagyon.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu