Menu

No Man’s Sky: megtévesztő reklámozás? Megszületett az ítélet

A No Man’s Sky-jal kapcsolatban döntést hozott az Egyesült Királyságbeli ASA.

Az Advertising Standards Authority még szeptemberben indított nyomozást a Hello Games játékával kapcsolatban. A fejlesztők azzal védekeztek, hogy minden felhasználó játékélménye eltérő és nehéz lenne rekonstruálni pontosan ugyanazokat a jeleneteket, amiket ők a promóció során bemutattak.

Az ASA-nak feltűnt, hogy a reklám során látott grafikai szintnél magasabb színvonalat is mutat a No Man’s Sky, így ezzel a Hello Games az átlagfelhasználó grafikai szintjét kívánta csak reprezentálni. A frakciók tekintetében pedig a cég azt jelentette ki, hogy a frakciók közötti területi háborúkat a történet és a játékmenet során élhetjük át.

A döntés? A Hello Games ártatlan… holott több pontban is kiemelte az eltéréseket az ASA, mint például az űrcsatákban: ebben a Hello Games olyan játékmenetet prezentált, ami hasonlít a reklámban látottakra, így emiatt nem tekinthető félrevezetőnek. A mesterséges intelligencia is hibázott, de mivel túl rövid ideig volt képernyőn az ezt érintő jelenet, efelett is elsiklottak.

(Forrás: MCV)

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu